FőoldalArchívumMagyarországi munkahelyet ajánl a franciáknak a Philips
2010. február 15., hétfő ::

Magyarországi munkahelyet ajánl a franciáknak a Philips

Székesfehérvári gyárában ajánl állást a holland Philips elektronikai vállalat a franciaországi Dreux-ben felszámolás alatt álló gyára dolgozóinak.Csak egy feltételt szabtak: tudni kell magyarul - amit felháborítónak tartanak a francia szakszervezetek. A Philips gazdasági okokra hivatkozva bejelentette, hogy a szociális partnerekkel folytatott megbeszéléseket követően február 12-én végleg bezárta a franciaországi Dreux-ben plazma televíziókat gyártó üzemét. A gyár tervezett felszámolásról először tavaly októberben tettek említést. Az üzem helyén egy 300 főt foglalkoztató call-center nyílik majd

A dolgozókat a vezetőség a végleges bezárásról ajánlott levélben értesítette, s arra kérte őket: hétfőn már ne menjenek be a munkahelyükre. Ennek ellenére hétfőn nagy részük megpróbált bejutni a biztonsági őrökkel körülzárt épületbe. Végül a munkahelyük éttermében tartott üzemi tanácsi ülésen a dolgozók úgy határoztak: bírósághoz fordulnak a felszámolási eljárás felfüggesztése és a munkahelyek megtartása végett.

A szakszervezetek tiltakozásukat fejezték ki amiatt is, hogy a Philips egy második ajánlott levélben "durva módon" székesfehérvári gyárában ajánlott új állást a dolgozóknak. Határozatlan időre, havi 450 euróért. A levélben feltételként van megjelölve a magyar nyelv ismerete. A munkások elmondták: az elbocsátás előtt a Philips köteles munkát ajánlani francia dolgozóinak a cégcsoporton belül azoknak, akik szeretnének a vállalatnál maradni, de egyikük sem hajlandó jelenlegi fizetése töredékért Magyarországra költözni és ott dolgozni.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény