FőoldalArchívumÚj online-közösség az elektronikai tervezőmérnökök fejlesztési lehetőségeiért
2009. szeptember 07., hétfő ::

Új online-közösség az elektronikai tervezőmérnökök fejlesztési lehetőségeiért

element-14
Az element-14, az elektronikai tervezőmérnökök új, technológiai eszközökkel foglalkozó online közössége megkezdte működését a www.element-14.com oldalon Ez az új weboldal kimondottan azon elektronikai tervezőmérnökök számára készült, akik temérdek tárgyilagos műszaki információt és eszközspecifikus szolgáltatást szeretnének egy helyen megtalálni tervezési és fejlesztési lehetőségeik bővítéséhez

Az element-14 - eltérően az egyéb, mérnökök számára készült weboldalak többségétől - a felhasználók közötti kommunikáció, együttműködés és az információk megosztásának elősegítéséhez web 2.0 szolgáltatást alkalmaz.
Az element-14 a termékadatok, a tervezőeszközök és technológiai információk széles körét nyújtja, amellyel biztosítja a világ elektronikai tervezőmérnökei számára a szükséges információkhoz való hozzáférést. Az element-14 igazi értéknövelő előnye, hogy a tervezéstechnikák esetében képes a kiválasztott mérnökökkel való együttműködésre vagy a területen jártas szakemberek új technológiai fejlesztéseinek felkutatására.
A felhasználók saját, egyedi logóval rendelkeznek, amely lehetővé teszi számukra honlapjuk testreszabását a leggyakrabban használt alkalmazásokkal. Ahhoz, hogy a felhasználók jobban tudjanak kommunikálni és képesek legyenek a tartalom valós idejű, különböző nyelvekre történő átültetésére, beépítették a Google Fordítót, amellyel elhárították a nyelvi akadályokat, elősegítve ezáltal a források elérhetőségének növelését a globális közösség számára.
A felhasználók hozzászólások, podcastok és videók beküldésével vesznek részt a közösségben, amely a hivatkozó linkek használatával segíthet abban, hogy látogatókat vonzzanak weboldalukra, és felkeltsék a figyelmet profiljuk, végzettségük, technológiai fejlesztésük vagy vállalkozásuk iránt.
"Az element-14 az elektronikai tervezőmérnökök számára kínál nélkülözhetetlen információforrást egy helyen" - mondta Kevin Yapp, az element-14 mögött álló szervezet, a Premier Farnell innovációs vezetője. "Ez a weboldal a technológiával kapcsolatos anyagok széles köréről nyújt tájékoztatást, a világ számos elektronikai beszállítójával, tudományos szekértőjével és más szakembereivel való együttműködés keretében. Az element-14 oldalt kifejezetten az elektronikai tervezőmérnökök, a mérnökhallgatók, a beszállítók és az újságírók számára készítették, akik lehetőséget keresnek a műszaki információk megosztására és a legújabb elektronikai tervezések összes információjához való hozzáférésre."

Az element-14-ről
Az element-14 egy új, kifejezetten elektronikai tervezőmérnökök számára készült, innovatív információs portál és e-közösség. Termékadatokat, tervezőeszközöket és technológiai információkat kínál, miközben a szakemberek közötti kommunikáció, az együttműködés és az információk megosztásának elősegítéséhez web 2.0 szolgáltatást alkalmaz. A felhasználók ezen a világfórumon szakértőkkel értekezhetnek, trendekről értesülhetnek, blogbejegyzéseket, cikkeket és hozzászólásokat helyezhetnek el.
Az element-14 egy innovatív szolgáltatás a Premier Farnell plc - (LSE:pfl), FTSE 250 - részéről, amely vezető a többcsatornás logisztika és az elektronikai tervezőmérnökök számára kínált speciális szolgáltatásokban Európa, Amerika és Ázsia, illetve Csendes-Óceánia területén. Több mint 480 000 terméket tart készleten, ezenkívül 1200 vezető beszállítótól 4 000 000 árucikket tud beszerezni. A vállalat forgalma csoportszinten 804,4 millió angol font, és világszerte több mint 4100 alkalmazottja van.

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény