FőoldalArchívumElektromágneses terek szelektív mérése a 9 kHz-6 GHz tartományban
2009. szeptember 02., szerda ::

Elektromágneses terek szelektív mérése a 9 kHz-6 GHz tartományban

Új, Selective Radiation Meter, speciálisan EMF- és EMVU-mérésekre a Narda Safety Test Solutions-tól. A Narda Safety Test Solutions az A+A vásáron új, szelektív frekvenciájú mérőkészüléket mutat be az elektromágneses terek környezeti és biztonsági mérésére. Izotróp (irányfüggetlen) mérőantennákkal a készülék a 9 kHz és 6 GHz közötti tartományban a hosszúhullámtól egészen a legújabb mobilszolgáltatásokig minden frekvenciára kiterjed


A Narda Safety Test Solutions SRM-3006 típusú Selective Radiation Meter készülékét speciálisan az elektromágneses terek környezeti és biztonsági mérésére fejlesztették ki. A robusztus, cseppálló burkolatnak hála, az alapkészülék és az antenna kombinációja kiválóan használható a helyszínen. A helyben cserélhető akkumulátornak köszönhetően gyakorlatilag korlátlan ideig használható, a hálózattól függetlenül. A mérési adatok dátum-, idő- és GPS-koordináták szerinti automatikus tárolása a mérési művelet, mérési hely és érték egyértelmű hozzárendelését, míg a Voice Recorder funkció hangjegyzetek rögzítésére teszi alkalmassá a műszert.
Az izotróp mérőantennák a mezők sugárzási irányától függetlenül pontos eredményeket adnak, és gyors mérések végzését teszik lehetővé. Az SRM-3006 készülék a 9 kHz és 6 GHz közötti teljes frekvenciatartományt három antennával fedi le:

  • Izotróp, E-mezős antenna 800 MHz-6 GHz a legújabb vezeték nélküli technológiák elektromos mezőinek mérésére
  • Izotróp, E-mezős antenna 27 MHz-3 GHz az elektromos mezők mérésére, pl. mobiltelefon-szolgáltatások
  • Izotróp, H-mezős antenna 9 kHz-250 MHz a mágneses tér mérésére rádió- és tv-adók, valamint ipari létesítmények környezetében.
A Narda egy sor uniaxiális (egytengelyű) E- és H-mezős mérőantennát is kínál, melyek a legnagyobb pontosságot igénylő mérések elvégzését is lehetővé teszik. Minden mérőkészülék és mérőantenna a nemzeti és nemzetközi szabványokra visszavezethető módon kalibrálva van, ezért megbízható és reprodukálható eredményeket adnak.
Az alkalmazásra szabott üzemmódok különböző mérési feladatokat támogatnak. A ‚"Safety Evaluation" üzemmód a szelektíven mért értékeket automatikusan, egyedi és összesített eredménnyé foglalja össze: egyes csatornák, egyes szolgáltatók összes sugárzása, vagy akár a teljes helyszíni expozíció tekintetében. Egy további üzemmód például valós időben rögzíti a helyszíni terhelés alakulását. A készülék minden eredményt fizikai mértékegységben: térerősség (V/m, A/m), teljesítménysűrűség (W/m2, mW/cm2), logaritmikus mértékegységben (dBµV), vagy közvetlenül a megengedett határérték százalékos értékében jelenít meg. Ehhez a készüléken megtalálható az összes aktuális biztonsági szabvány súlyozási görbéje.
Az előkészített mérési rutinok időt és pénzt takarítanak meg:
leegyszerűsítik a helyszíni mérési folyamatokat, megelőzik a kezelői hibákat, és összevethető eredményekről gondoskodnak. A mérési rutinok PC-szoftverrel hozhatók létre, majd ezen keresztül tölthetők a készülékre. Fordított irányban a PC-szoftver segítségével hívhatók le az eredmények a készülékről, majd feldolgozhatók, ügyfélspecifikus mérési jelentésekké foglalhatók össze, vagy egyszerűen rendezhetők és archiválhatók.

A Narda Safety Test Solutions-ről
A Narda Safety Test Solutions világszerte piacvezetőnek számít az elektromos, mágneses és elektromágneses mezők (EMF) biztonságának mérésére szolgáló készülékek fejlesztése és gyártása terén. A Narda, kifejezetten innovatívnak számító vállalatként, az ilyen mezők mérésével kapcsolatos szabadalmak több mint 95 százalékával rendelkezik. A termékspektrum szélessávú és frekvenciaszelektív mérőműszereket, terület-ellenőrző monitorokat, valamint a testen viselhető, a személyes védelemre szolgáló monitorokat foglal magában. PMM márkanév alatt a Narda Safety Test Solutions a készülékek elektromágneses összeférhetőségét (EMC) vizsgáló készülékeket kínál. Szolgáltatásaihoz szerviz, kalibrálás és képzési programok tartoznak.
A Narda Safety Test Solutions három telephelyen végzi termékeinek fejlesztését és gyártását: Hauppauge, Long Island/USA, Pfullingen/Németország és Cisano/Olaszország. Képviselőinek hálózata világszerte ügyfélközelséget garantál.
A Narda Safety Test Solutions tulajdonosa az L-3 Communications (New York).


További információ

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény