FőoldalArchívumFelfüggeszti az OLED tévék gyártását a Sony
2009. augusztus 29., szombat ::

Felfüggeszti az OLED tévék gyártását a Sony

A Wall Street Journal értesülése szerint a technológiában úttörő Sony pénzügyi nehézségei miatt bizonytalan időre felfüggeszti az OLED képernyős televíziók gyártását


A Sony az elektronikai cégek közül mindeddig egyedüliként forgalmaz OLED televíziót, egy 11 colos modell formájában, ami nem egy kimondott üzleti siker, tekintettel a magas gyártási költségekre és az ebből fakadó 2500 dolláros fogyasztói árra. A dél-koreai riválisok is látnak hosszú távon fantáziát a technológiában, ugyanis az LG egy 15", a Samsung pedig egy 31" prototípust mutatott be az idei CES kiállításon, azonban a forgalmazást csak pár év múlva tervezik megkezdeni.

Az új képernyő-technológiák közül az OLED biztosítja a legjobb képminőséget, főként a színhűség terén, és éppen ezért meglehetősen sikeres a kis kijelzős készülékeknél, például a mobiltelefonoknál. Hátránya viszont, hogy nagyobb méretben igen drága a gyártása, miközben az elterjedt LCD képernyők egyre olcsóbbak és egyre jobb képminőséget biztosítanak. Miután a Sony tv-üzletága csak a 2008-as pénzügyi évben 127 milliárd jen (kb. 260 milliárd Ft) veszteséget termelt, a lépés teljesen kézenfekvőnek látszik, habár a társaság egyelőre nem erősítette meg hivatalosan.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény