FőoldalArchívumÁtalakul és leépíthet a magyar General Electric
2009. augusztus 03., hétfő ::

Átalakul és leépíthet a magyar General Electric

A General Electric Hungary megerősítette, hogy az eddig zártkörű részvénytársaságként működő céget kft.-vé alakítják át. A Nagykanizsai Fényforrásgyár Demokratikus Szakszervezete úgy tudja, a cég ezzel párhuzamosan drasztikus mértékű létszám- és termeléscsökkentésre is készül


Mint ismert, az európai uniós szabályozás értelmében 2009. szeptemberben megszűnik a 100 wattosnál nagyobb teljesítményű izzólámpák árusítása, majd fokozatosan valamennyi hagyományos típust kivonják a forgalomból. Ezzel együtt az energiatakarékos égők vásárlása bővülhet, de hogy azon belül milyen fajtáké, azt majd a vásárlók döntik el. A gazdasági helyzet és a jogi szabályozás változásának hatását a cégnél egyelőre nem látják előre.

A cég kommunikációs vezetője szerint nincs szó a termelés visszafogásáról, de a termékeik a megrendelések függvényében fognak készülni. Indoklása szerint a GE Magyarországon igen szerteágazó tevékenységi körrel rendelkezik a gyártástól, a kereskedelmi és szolgáltató tevékenységen át a nemzetközi pénzügyi befektetésekig. Jelentős lépésként értékelte, hogy a gazdasági társaság egyszerűbb cégformát választ, így a jövőben a GE Hungary kft.-ként működik. Úgy fogalmazott, hogy ez a lépés nincs összefüggésben a foglalkoztatással, az átalakulás során a cég tevékenységi köre nem változik.

A GE márciusi, a négynapos munkahétre történő átállással kapcsolatban adott tájékoztatása szerint a társaság Magyarországon különböző üzletágaiban összesen 14.500 munkavállalót foglalkoztat. Ezen belül a Consumer & Industrial budapesti regionális központjában, nyolc gyárában (a két budapesti mellett, Vác, Ózd, Hajdúböszörmény, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Kisvárda) és európai technológiai központjában 9500 dolgozót alkalmaz.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény