FőoldalArchívumA Freescale ColdFire processzorok elérhetők már a Nextreme NEW ASIC számára is
2009. július 21., kedd ::

A Freescale ColdFire processzorok elérhetők már a Nextreme NEW ASIC számára is

A saját találmányú, ún. NEW ASIC* elektronikus áramköröket fejlesztő eASIC vállalat és a system-on-chip cégeknek szellemi megoldásokat fejlesztő IPextreme vállalat bejelentette, hogy a Freescale 32-bites V1 és V2 ColdFire processzormagjai a Nextreme NEW ASIC-ekhez is elérhetők.Az eASIC eZ-IP könyvtárának kiegészítése a ColdFire processzorokkal lehetővé teszi a kis helyigényű ColdFire processzormagok implementálását a jellemzően rövid átfutási idejű Nextreme NEW ASIC-eknél is. Ezáltal lehetővé válik az egyedi igények szerint tervezett, ColdFire-alapú alkalmazások fejlesztése a belépőszinten is


Image Image
Az eASIC cégek
A hasonló árkategóriában helyet foglaló FPGA-knál akár háromszor nagyobb teljesítménye Nextreme NEW ASIC-ek vonzereje nemcsak az FPGA-khoz képesti sokkal jobb ár/teljesítmény arányban rejlik, hanem abban is, hogy a szabványcellás ASIC-ekhez képest töredéknyi induló költséggel lehet számolni. A 32-bites RISC V1 és V2 ColdFire processzorokat teljes funkcionalitású, hosszú távú gyakorlati alkalmazási háttérrel is rendelkező fejlesztőkörnyezet, szoftver stackek és meghajtók támogatják, elsősorban a Freescale, másodsorban a Green Hills Software, Wind River Systems, Accelerated Technology, Mentor Graphics stb., vagy éppen GNU licenc alatti eszközök támogatásában.

A Nextreme NEW ASIC-hez való V1 és V2 ColdFire processzormagok elérhetők az IPextreme-től. A magok szintetizálható Verilog forráskóddal, integrációs tesztkörnyezettel és tesztekkel, dokumentációval és általános EDA eszközök számára értelmezhető szimulációs szkriptekkel érkeznek.

* Az eASIC által fejlesztett NEW ASIC eszközök sajátossága, hogy nincsenek maszk-költségek, nincs minimális rendelési tétel, a gyártási és kiszállítási ciklus pedig mindössze öt hetet vesz igénybe.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény