FőoldalArchívumÚj, nyolccsatornás A/D-átalakító családot mutatott be az Arctic Silicon Devices
2009. július 09., csütörtök ::

Új, nyolccsatornás A/D-átalakító családot mutatott be az Arctic Silicon Devices

A norvégiai, trondheimi székhelyű, analóg chipfejlesztő Arctic Silicon Devices vállalat bejelentette új oktális, 12-bites A/D-átalakítócsaládját, a GLACIER termékcsaládot.A GLACIER sorozatú termékek kifejlesztésével a cég célja az volt, hogy minden tekintetben megfelelő alternatívát nyújtson a nagy teljesítményű és teljesítményfelvétellel szemben nagyon kritikus alkalmazások (pl. orvosi ultrahangos vizsgálógépek, többantennás rádiós rendszerek (WLAN, DAS) stb.) fejlesztőinek


Az Arctic Silicon Devices tavaly novemberben dobta piacra első kis fogyasztású, standard A/D-átalakító családját, a SNOWFLAKE családot. A frissen bemutatott GLACIER termékcsalád a SNOWFLAKE-kel lefektetett alapokon nyugszik, a legfontosabb fejlesztéseket olyan újítások bevezetése jelentik, mint a 8 csatorna és a nagysebességű LVDS kimenetek integrációja.
A GLACIER család tehát 8-csatornás, 12-bites A/D-átalakítókat tartalmaz, rendre 20, 50, 65 és 80 MIPS teljesítménnyel. Mind a 12-, mind pedig a 14-bites LVDS kimeneti módok elérhetők, az üzemmód-választásra az SPI vezérlőinterfészen keresztül nyílik lehetőség. 50 MSPS teljesítmény, 8 MHz bemeneti frekvencia és 14-bites kimenet mellett a jel-zaj viszony (SNR) jellemző értéke 72,2 dB, de legrosszabb esetben sem kerül 71 dB alá. A termékek 50 MSPS teljesítménynél csatornánként 40 mW energiát disszipálnak, beleértve az LVDS kimeneteket is. A GLACIER sorozatú termékek készenléti módban kevesebb, mint 10 µW teljesítményt vesznek fel, feléledési idejük rekord rövidségű, mindössze 18 µs. Rendelkezésre áll egy még rövidebb, 0,5 µs feléledési időt kínáló alvó mód is, amelyben az eszközök csatornánkénti fogyasztása 3 mW.
Az ASD1000 sorozatszámú GLACIER termékek lábkiosztásilag kompatibilisek a Texas Instruments ADS527x és ADS528x sorozatú konvertereivel, a későbbi változatok pedig az Analog Devices-féle AD9222, AD9212 és AD9252 sorozatú eszközökkel is biztosítják a kompatibilitást. A QFN-64 tokozású eszközök sorozatgyártása 2009. június hónap folyamán indult.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény