FőoldalArchívumPlazmatévé-gyártás Szlovákia helyett Magyarországon
2009. május 11., hétfő ::

Plazmatévé-gyártás Szlovákia helyett Magyarországon

A dél-szlovákiai Galántán működő Samsung Electronics Slovakia átcsoportosította a plazmatévék gyártását magyarországi testvérüzemébe

A termelés áthelyezése a gazdasági világválság és a régiós nemzeti fizetőeszközök gyengülésének következménye. A Samsung szlovákiai szóvivője szerint a változás 400 alkalmazottat érintett, akik a társaság más részlegein kaptak munkát. A TASR szlovák hírügynökség hozzátette: az átszervezés csökkenti a logisztikai költségeket is, ugyanis a tévék moduljait már eddig is Magyarországon állították elő. Az lcd-tévék gyártásának központja továbbra is Szlovákiában marad.
Az elmúlt évben a plazmatévék adták az össztermelés 20 százalékát, idén ez az arány öt százalékra mérséklődik. A SITA szlovák hírügynökség tudomása szerint minden bizonnyal a tajvani AU Optronics társaság áll a Trencsénben létrehozandó lcd-képernyő-gyártó üzem mögött. A 200 millió euróból megvalósuló beruházás nyomán 3000 munkahely létesül. Sajtóértesülések szerint a nagyberuházás iránt Lengyelország és Csehország is érdeklődött. Az AU Optronics a világ harmadik legnagyobb lcd-panel-gyártója.

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény