FőoldalArchívumMitsubishi FR-F700 energiatakarékos frekvenciaváltók
2009. május 07., csütörtök ::

Mitsubishi FR-F700 energiatakarékos frekvenciaváltók

Csökkentse energiaköltségeit automatizálással!Néhány évtizede az energiaköltségeket még nem kellett figyelembe venni. Az eneriaárak emelkedése azonban jelentős változásokat indított el. Az ipar szereplői hamar felismerték, hogy emelkedő energiaköltségeiket mérsékelhetik vezérlőrendszereik, illetve hajtásrendszereik felújításával

Image Image

Mi, a Mitsubishi Electricnél felismertük, hogy a technológia a változások hajtóereje. Maximalizálva az üzleti hatékonyságot és a megfelelő társadalmi hátteret biztosítva a mindennapjaink kényelmét növelhetjük, ha integráljuk a technológiát és az innovációt a jobb jövőért.

Profit és megtakarítás
Termékeink számos fontos újítást alkalmaznak a gyakorlatban. Újításainkat megtalálhatja a mozgólépcsőkben, nagy sebességű liftjeinkben, biztonsági rendszereinkben, légkondicionálási megoldásainkban, napelemeinkben vagy akár egyszerű elektromos kézszárítónkban, amely 6 másodperc alatt megszárítja kezét, és összegyűjti a vizet. Legjelentősebb újításunkat azonban a hatékony hajtásrendszereinkben fedezheti fel. Ügyfeleinknek lehetővé tettük, hogy akár milliókat takarítsanak meg az energiaköltségek csökkentésével, illetve a karbantartásmentes és hosszú élettartamú hajtásrendszereinkkel.

Image Image
Üzemeltetési költségek
Fontolja meg azt a régóta ismert tényt, hogy egy motor élettartama közben felmerülő üzemeltetési költségek jóval meghaladják a beruházás költségeit! Vegyünk egy tipikus példát! Lehet, hogy egy motor 90 000 Ft-ba kerül, de élettartama során a felhasznált energia összköltsége elérheti az árának százszorosát, akár 9 millió forintot. Sokan felismerték, hogy az alkalmazott motorok energiatakarékos üzemeltetésével szignifikánsan csökkenthetők kiadásaik, főleg olyan alkalmazásokban, ahol nagy mennyiségben használnak motorokat szivattyús vagy ventilátoros hajtásokhoz. A jó hír, hogy rendelkezésre áll a hatékony megoldás: a frekvenciaváltó!
Az inverterek eladása terén világméretekben is élenjáró Mitsubishi Electric úttörő szerepet vállal a technológia fejlesztésében. Így nem csoda, hogy számos versenytárs alkalmazza a Mitsubishi félvezetőit saját frekvenciaváltóiban. Az eladott inverterek számában szerzett kiemelkedő pozíció annak a gyártásban és folyamatirányításban szerzett bőséges tapasztalatnak köszönhető, amely kiegészül a termékeinket alkalmazó cégekkel fenntartott folyamatos együttműködés során megszerzett jártassággal. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy az ipar területén ütőképes frekvenciaváltókat fejlesszünk.

A legjobb megoldás alkalmazásához
A Mitsubishi Electric FR-F700 frekvenciaváltókban a leghatékonyabb energiatakarékos funkciókkal találkozhat, amely optimálissá teszi eszközeinket a ventilátoros és szivattyús alkalmazásokhoz.

Fejlett szabályozási funkciók
Minden FR-F700 frekvenciaváltó rendelkezik beépített PID-szabályzóval, amely kielégíti a fűtés, hűtés és légkondicionálás területén előforduló tipikus igényeket.

Image Image
Energiafelhasználás OEC funkcióval
Optimális gerjesztésszabályozás

Az optimális gerjesztésszabályozás (OEC - Optimum Excitation Control) biztosítja, hogy a csatlakoztatott motor gerjesztése kizárólag a szükséges mennyiségű mágneses fluxust hozza létre a maximális hatásfok elérése érdekében. Mindez az általánosan elterjedt frekvenciaváltós hajtásokhoz képest további 10% energiamegtakarítást is lehetővé tehet.

Többszivattyús hajtások
A minél nagyobb költséghatékonyság érdekében, valamint ha több motor működtetése szükséges egyetlen rendszerben, az FR-F700 frekvenciaváltó képes 4 motor automatikus kezelésére is.
Az inverter az egyes motorokat a maximális fordulatszám elérésekor közvetlenül a betápláló hálózatra kapcsolja, és újabb motor vezérlését kezdi meg. Lassításnál a folyamat visszafelé játszódik le, így 3 további frekvenciaváltó alkalmazását is megtakaríthatja.

10 év tervezett élettartam
Talán a legfontosabb, hogy a Mitsubishi frekvenciaváltói hírnevüket megbízhatóságuknak és minőségüknek köszönhetik. Nem meglepő, hogy a frekvenciaváltóink tervezett élettartama - rendeltetésszerű használat mellett - 10 év. A minőséget azonban mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Mitsubishi számos korábbi frekvenciaváltója - amelyeket rövidebb élettartamra terveztek - még több mint 15 év után is üzemel. A titok a tervezett kiváló minőségű komponensekben rejlik, mint például a kondenzátorok, ventilátorok és az odafigyeléssel készített vezérlőelektronika. A karbantartási funkciók, illetve az olyan ötletek, mint az eltávolítható sorkapocs, a gyorsan cserélhető hűtőventilátor, az FR-F700 frekvenciaváltókat karbantartásbarát eszközökké teszik.
Számíthat rá, hogy a Mitsubishi Electric a jövőben is a legújabb innovatív megoldásokra koncentrál, hogy Ügyfeleinek termelése hatékonyabb lehessen. Bővebb információkért a Mitsubishi Electric ipari automatizálási termékeivel kapcsolatban keresse mérnökeinket!

További információ

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény