FőoldalArchívumAkár ötödével is visszaeshet az információs piac
2009. április 22., szerda ::

Akár ötödével is visszaeshet az információs piac

Idén az informatikai piac zsugorodásával számol az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), főleg a pénzügyi és az ipari informatikai megrendelések visszaesése miatt

Keresztesi János, az IVSZ elnöke a szervezet éves közgyűlésén elmondta: Az információs és kommunikációs technológiai (IKT) iparág forgalma az idén akár 15-20 százalékkal is csökkenhet, ezen belül a telekommunikációs szegmensé a hangszolgáltatás iránti kereslet szinten maradása miatt várhatóan stagnál, így az informatikát érinti súlyosabban a válság.
A termékek és szolgáltatások 70 %-át a 100 főnél több alkalmazottat foglalkoztató cégek vásárolják, azonban az eddigi tapasztalatok alapján idén ezek vásárlásai erőteljesen visszaeshetnek. A várakozások szerint 2009-ben ötödével csökkennek a pénzügyi szektor és az ipar informatikai megrendelései, míg a gyógyszeriparé valószínűleg a tavalyihoz hasonló szinten marad.
Az IVSZ felmérése szerint 2007-ben az informatikai és a távközlési piac együttes nagysága elérte az 1476 milliárd forintot. Ezen belül a távközlési piac 2 százalékkal visszaesett, míg az informatikai 8,4 százalékkal nőtt. Az IVSZ 2008 végi előzetes adatai szerint tavaly 6 százalék körüli volt az informatikai piac növekedése, miközben a távközlési megint csak csökkent.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény