FőoldalArchívumÚjabb innováció a termográfiai vizsgálatok terén!
2009. március 06., péntek ::

Újabb innováció a termográfiai vizsgálatok terén!

Flir i60 infrakameraA DISTRELEC „Méréstechnika"-kínálatából.
Mérőműszer hő- és fizikai állandók mérésére


A FLIR bemutatja új infrakameráját, amellyel termográfiai vizsgálatok végezhetők, pl. elektromos berendezéseken. A témával éppen ismerkedőknek és a tapasztalt termográfusoknak egyaránt hasznos segítség a mindennapi munkában: elektromos berendezések meghibásodásainak feltárásánál, mechanikai zavarok felismerésénél, megelőző karbantartási munkálatok elvégzésénél, illetve az energiatakarékosság terén.

Felbontás és kép-a-képben funkció
A FLIR i60 infravörös-felbontása 180x180 pi­xel – kimagasló termikus érzékenység és –20 °C … 350 °C közötti méréstartomány mellett. A készülékben ezenkívül egy digitális kamera is található, amely gondoskodik a természetes fénynél készült tiszta felvételekről.

Image Image
A FUSION-funkció használat közben
Az infra- és a normálfelvételek ötvözését a FUSION kép-a-képben funkció teszi lehetővé: a gép a radiometrikus infravörös képre ráhelyezi a normálfénynél készült, nagy felbontású képet. Így lehetőség nyílik a problémák lényegesen gyorsabb felismerésére és a kritikus területek pontosabb meghatározására.
Az 1 gigabájtos micro-SD-kártya akár 1000 teljes radiometrikus infraképet képes tárolni. Segítségével a JPEG-fájlok megtekintésre egyszerűen áttölthetők a számítógépre, a továbbfeldolgozás pedig a FLIR kiértékelő és jelentéskészítő szoftverének, a készülékhez adott Quick­Report programnak a segítségével történik. A kamerában tárolt képek képgaléria formájában is megtekinthetők a kamera 3,5 hüvelykes kijelzőjén, így a termográf segítségével már a helyszínen is tisztán átláthatók az elkészített és tárolt infra-, illetve valós képfelvételek.

Könnyen kezelhető és kis súlyú
A FLIR a kezelhetőség és az alacsony súly terén is kiemelkedőt nyújt a piacon: a por- és cseppálló kamera (IP54) súlya mindössze 600 gramm, ráadásul több bővített funkciót kínál, mint a kétszer ekkora súlyú, hasonló modellek. Az alapfelszereltség része még egy lézerpointer és egy LED-lámpa a sötét helyeken történő vizsgálatokhoz. A hosszú élettartamú, könnyen cserélhető lítium-ion elemek gondoskodnak a folyamatos, akár 5 órán át tartó használatról.
(Cikkszám: 919196)

Image Image
A DISTRELEC a budapesti Magyarregula kiállításon új, magyar nyelvű katalógussal jelenik meg!

A DISTRELEC, az Ön elektronikai disztribútora bemutatja az idei Magyarregula szakkiállításon új, magyar nyelvű elektronikai katalógusát, igen érdekes és alacsony termékárakkal.
A DISTRELEC terjedelmes minőségi termék­programmal – több mint 600 neves márkagyártótól –, átfogó kínálattal rendelkezik az elektronika, elektrotechnika, méréstechnika, automatizálás, pneumatika, szerszámok és segédanyagok terén. Az egyes termékcsaládok skáláját bővítettük, és a bevált kínálatot új termékcsoportokkal gazdagítottuk.
Szállítási határidő 48 óra. A szállítási költség – rendelésenként – mennyiségtől és súlytól függetlenül 5 euró + áfa.
A kimondottan árérzékeny vevőink a DISTRELEC honlapján minden héten kiemelt vásárlási tippeket találnak, speciális áron.
A nyomtatott elektronikai katalóguson kívül a teljes program természetesen a DISTRELEC honlapján is megtalálható. E-commerce-megoldásainkkal teljes, akár vállalata igényeihez igazított elektronikai katalógushoz juthat, mellyel pénzt és időt takaríthat meg.

További információ

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény