FőoldalArchívumKedvező árú csúcskategóriás spektrumanalizátorok, jelanalizátorok és EMC mérővevők
2009. február 09., hétfő ::

Kedvező árú csúcskategóriás spektrumanalizátorok, jelanalizátorok és EMC mérővevők

A gyártó az 1976-ban, Dél-Koreában Goldstar Precision Industries néven alakult cég, amelynek neve 2000-ben LG Innotek-re, majd 2004-ben NEX1 Future-re változott. A cég jelentős innovatív tevékenységet folytat elsősorban a legfejlettebb katonai technológiák terén.Az ennek keretében megszerzett magas szintű RF-alkalmazás- és -méréstechnikai ismereteit felhasználva fejlesztette ki jel- és spektrumanalizátorait. Ezeket a készülékeket Európában és Észak-Amerikában 2008 végéig kizárólagos joggal az Aeroflex (korábban IFR) forgalmazta, mint OEM-termékeket.


Tehát mindazok számára, akik ismerik az Aeroflex műszereit, nem lesznek ismeretlenek a mostantól LIG Nex1 logóval megjelenő készülékek. 2009 januárjától ezek a műszerek a legújabb fejlesztésű, kizárólag digitális elven működő ISA-sorozatú spektrum­analizátorokkal együtt beszerezhetőek közvetlenül a gyártótól a ProMet Méréstechnika Kft.-n, mint a gyártó kizárólagos magyarországi disztribútorán keresztül.
A készülékek három csoportba sorolhatóak: spektrum­analizátorok, jelanalizátorok és minősítő mérésre alakalmas EMC-mérővevők.

Spektrumanalizátorok

Image Image
Ebbe a kategóriába sorolható az ún. hagyományos, de nagy teljesítményű NSA-sorozat, valamint a legújabb fejlesztésű ISA-sorozat, amely teljesen digitális jelfeldolgozásának köszönhetően sokkal gyorsabb jelfeldolgozásra képes, és olyan alkalmazásokat is támogat, mint pl. a digitális modulációanalízis (PSK, QAM, BPSK, QPSK). Mind az NSA-, mind az ISA-sorozatú készülékek az 1 kHz … 26,5 GHz sávban működnek, típustól függően.
A készülékekhez opcionális követőgenerátor rendelhető, és a megfelelő opciókkal alkalmasak előminősítő EMC-mérések elvégzésére.

Jelanalizátorok
Ebbe a kategóriába az LSA-sorozatú készülékek tartoznak, amelyek működése a 3 Hz … 26,5 GHz frekvenciatartományba esik, típustól függően. A készülékek olyan rádiófrekvenciás kommunikációs szabványok szerinti vizsgálatokra alkalmasak, mint pl. W-LAN, WiMax/Wibro, WCDMA/UMTS, GSM/EDGE, stb. A készülékek alkalmasak továbbá EMC-mérésekre, és pl. CATV-analízisre.

EMC-mérővevők
Image Image
Az ER-30 és az ER-265 készülékek 3, illetve 26,5 GHz-ig működnek, és alkalmasak az összes vonatkozó szabványok szerinti (CISPR, EN, ANSI, MIL stb.) teljes minősítőmérések elvégzésére, valamint EMC-mérőhelyek minősítésére (NSA - Normalized Site Attenuation).

További információ

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény