FőoldalArchívumPlazma helyett napelemgyártásba fektet az LG
2008. november 24., hétfő ::

Plazma helyett napelemgyártásba fektet az LG

Az LG Electronics igazgatótanácsának október 20-án megtartott ülésén úgy döntött, hogy a koreai Gumiban található A1 plazmapaneleket előállító gyártósorát napelemek gyártására állítja át. A globális napelem-piac nagysága jelenleg több mint 10 milliárd amerikai dollárra tehető.Az iparági szakértők előrejelzései szerint a kristályos szilícium napelemek adják majd az üzletág 80 százalékát. A fennmaradó részt a viszonylag olcsó, de alacsony hatásfokú vékonyréteg napelemek teszik ki.


A cég a tervek szerint 2010-ig 220 milliárd koreai wont (KRW) fektet két gyártósor létrehozásába. A vállalat számításai alapján az első gyártósor 2010 első negyedévében, a második pedig 2011 első negyedévében kezdi meg a sorozatgyártást. A gyártósorokon kristályos szilícium napelemek és modulok készülnek majd egyenként 120MW kapacitással.
Az LG napelemekkel foglalkozó üzleti csoportja jelenleg a vállalat technológiai igazgatója alá tartozik. A vállalat fokozatosan építette ki K+F tudását, amely révén a fejlődés új motorjaként kiterjesztheti üzleti működését a napelemgyártásra. A stratégia részeként 2008. júniusában az LG Electronics átvette LG Chem Ltd. nevű testvérvállalatától a napelemekkel foglalkozó üzletágat.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény