FőoldalArchívumSzolgáltató-központot nyitott a Cognizant Budapesten
2008. november 05., szerda ::

Szolgáltató-központot nyitott a Cognizant Budapesten

Budapesten nyitotta megszolgáltató-központját a Cognizant, a globális tanácsadási, technológiai és üzleti folyamat kiszervezési szolgáltatásokat végző cég. 250 főt fognak foglalkoztatni. Az anyavállalatra jellemző, hogy világszerte több mint 40 szolgáltató központtal bír, ahol 59 ezer főt alkalmaz. Szerepel a NASDAQ százas indexében, illetve a Forbes kétezres és a Fortune ezres listáján.


Az október 7-i bejelentéskor elhangzott: az új központ révén az azonos időzóna és a földrajzi közelség miatt a Cognizant az európai ügyfeleit jóval rövidebb határidejű szolgáltatásokkal tudja támogatni. Bővülnek továbbá a térségben hozzáférhető műszaki-funkcionális és többnyelvű lehetőségek is, amelyek elengedhetetlenek a Global 2000 cégek információ-technológiai (IT) és üzleti folyamat kiszervezési (business process outsourcing = BPO) igényeinek kielégítéséhez. Mindezeken felül a központ elmélyült helyi ismeretekkel rendelkező információbázist teremt a Cognizant számára a közép- és kelet-európai ügyfelek kiszolgálásához.

A világ többi Cognizant szolgáltató központjához hasonlóan a budapesti is a Cognizant 2.0-t alkalmazza. A Web 2.0-n alapuló felület a világszerte megtalálható Cognizant-erőforrásokat képessé teszi a virtuális együttműködésre és fontos értékeket hordoz a szolgáltatások piacrajutási sebessége, költsége és alkalmazása területén.

Image Image
Francisco D'Souza, a Cognizant elnök-vezérigazgatója
Francisco D'Souza, a Cognizant elnök-vezérigazgatója kijelentette: „A magyarországi szolgáltató központunk része azon törekvésünknek, hogy ügyfeleinknek erős helyi kapcsolatot kínáljunk nagyteljesítményű globális szolgáltatási képességünkre alapozva. Az újabb világméretű, térségi és helyi szolgáltató központokba irányuló befektetéseink hozzásegítik ügyfeleinket ahhoz, hogy a maguk javára fordítsák a világszerte rendelkezésre álló szellemi tőkét, miközben kielégíthetik igényeiket és kockázati preferenciáikat, valamint fenntarthatják az üzletmenet folyamatosságát. Budapest lehetőséget teremt szolgáltatási kínálatunk bővítésére Európában, mégpedig megfelelve az EU-országokon belüli ügyfélkörnyezethez és adatokhoz való hozzáférést szabályozó európai uniós szabályozásoknak".

A Cognizant és Budapest kapcsolata 2008. elején kezdődött, amikor a vállalat kórházi adatkezelési (Clinical Data Management = CDM) szolgáltatásokra kötött szerződést a világ egyik legnagyobb gyógyszergyárával, az AstraZenecaval, amely széles körben ismert az életminőséget megváltoztató gyógyszer-készítményeiről. Az AstraZeneca mellett a Cognizant budapesti kiszolgáló központja alkalmazásfejlesztési és karbantartási szolgáltatásokat nyújt egy vezető fogyasztásicikk-gyártó cég számára, valamint rendszer-felépítési és minőségbiztosítási szolgáltatásokat bocsát egy viszontbiztosító cég rendelkezésére.

Napjainkban Kelet-közép Európa az információ-technológia szempontjából gyorsan növekvő terület. Ugyanis egyre növekszik a kereslet az európai vállalatok európai nyelveken működő, jó összeköttetésekkel rendelkező és könnyen megközelíthető megosztott szolgáltató központjai iránt. Az új globális beszerzési tevékenységek több interakciót, kedvező kormányzati politikát és ügymenetet, Nyugat-Európával ápolt kulturális kapcsolódást és hosszú távon is pozitív gazdasági, politikai és szociális kilátásokat kívánnak. A költségelőnyökön és az erős IT- és távközlési infrastruktúrán túl a térség bővelkedik alkalmazható tehetséges szakemberekben, akik alapos német és angol nyelvtudással és kitűnő képességekkel rendelkeznek, különösen az élettudományok, a pénzügyi szolgáltatások és a feldolgozóipar területén.

Az ünnepélyes bejelentésen szintén részt vevő Garamhegyi Ábel, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium szakállamtitkára szerint a regionális szolgáltató központok Magyarországra telepítése folyamatos. Több másik, 500-600 munkahelyet teremtő projektekről is zajlanak tárgyalások különböző stádiumokban.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény