FőoldalArchívum5. Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny
2008. október 14., kedd ::

5. Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny

Pályázati felhívás A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság valamint a szekszárdi I. Béla Gimnázium, Informatikai Szakközépiskola, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda ezúton hirdeti meg a 2009. évi, immár nemzetközi rangú, az általános és középiskolások részére kiírt, 5. Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyét,
amelyre a versenyzők a következő hat kategóriában küldhetnek be pályaműveket


A kategóriák:

1. Oktató programok, amelyek közismereti illetve szakmai tárgyak önálló /konzultáció nélküli/ tanulására alkalmasak.

2. Alkalmazói programok, amelyek a számítógépek széleskörű felhasználását mutatják be. Ebben a kategóriában versenyeznek a szoftvertechnológiai (operációs-rendszer szintű) programok is.

3. Játékprogramok. Ebben a kategóriában a versenyzők saját ötleteik alapján írt játékprogramjaikkal versenyezhetnek. A zsűri elfogad olyan játékprogramokat vagy programrészeket is, amelyeket a pályázó másoktól átvett ötletek alapján fejlesztett tovább.

4. Megépített (digitális) automata berendezés (hardver) és vezérlése (szoftver).

5. Számítógépes művészeti programok, ebben a kategóriában – három csoportban – háromféle program versenyezhet: Számítógépes grafika, számítógépes animáció, számítógépes zene.

6. Számítógéppel támogatott tervezés - Ebben a kategóriában várjuk a különböző CAD programokkal megszerkesztett tervrajzokat, látványterveket, műszaki animációkat.

A zsűri PC kategóriájú gépekre írt programokat fogad el.

A versenyen 20 év alatt bárki részt vehet, azaz általános és középiskolás diákok, egyetemisták, akik a döntő induló napjáig, azaz, 2009. március 12-ig a 20. életévüket még nem töltötték be. A versenyre - hagyományosan - egy pályázatot több versenyző közösen is készíthet, ebben az esetben a csoport minden tagjának a nevét fel kell tüntetni a pályázatban.

A programhoz a kezelési utasítást magyar vagy angol nyelven (ha a pályázó nem magyar anyanyelvű) kell mellékelni. Internetes pályázatok esetén, amennyiben a pályázatot a versenyző egy WEB oldalon helyezte el, be kell küldeni a WEB oldal címét.

1. A verseny első fordulója. A programtermékeket 2009. január 20-ig kell a gimnázium versenybizottságának – adathordozón: CD-n, DVD-n illetve e-mail-en (e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) beküldeni. A pályázatokat a rendezők előzsűrizik. Az előzsűri 2009. február 20-ig küld értesítést azoknak a versenyzőknek, akik a döntőbe kerülnek.

2. A döntő. A 2009. március 12. és 14. között az I. Béla Gimnázium és Informatikai Szakközépiskolában kerül megrendezésre. A pályázók (csoportos pályázat esetén maximum 2 fő) a rendező gimnázium vendégei. A versenyen bárki részt vehet, a zsűri pontozása és az eredmények nyilvánosak. A verseny döntőjébe került tanulók a verseny támogatói által felajánlott értékes díjakat kapják.

A pályázatokat a következő címre kell beküldeni:
Neumann verseny, I. Béla Gimnázium, Informatikai Szakközépiskola, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda
7100 Szekszárd, Kadarka u. 25-27.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

További információ: www.ibela.sulinet.hu

A pályázat beküldésének a határideje: 2009. január 20.

Kivéve a szerbiai (vajdasági) pályázókat, akiknek a részére a zsűri egy külön pályázatban, külön határidőket tűzött ki.

Szekszárd, 2008. június 18.
Dr. Péceli Gábor Dr. hc. Kovács Győző Hajós Éva
NJSzT elnök zsűri elnök a gimnázium igazgatója

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény