FőoldalArchívum10 új WiFi és ethernet-adatgyűjtő eszköz
2008. október 08., szerda ::

10 új WiFi és ethernet-adatgyűjtő eszköz

A vezetéknélküli és ethernet-eszközök könnyen használható, nagy teljesítményű távoli méréseket tesznek lehetővé


A National Instruments bejelentette 10 új WiFi és ethernet-adatgyűjtő (DAQ) eszközének megjelenését, ezzel terjesztve ki a világszerte megbízhatóságáról ismert NI mérési hardver- és szoftverfelületetet a vezetéknélküli távoli monitorozóalkalmazásokra. Az új, vezetéknélküli és ethernet-adatgyűjtő eszközökben megtalálható mind a beépített jelkondicionálás, mind az elektromos, fizikai, mechanikai és akusztikai érzékelőkkel való közvetlen összekapcsolhatóság lehetősége.

A mérnökök és fejlesztők az NI WiFi DAQ eszközt az NI LabVIEW szoftverfelülettel úgy kombinálhatják, hogy a vezetéknélküli szerkezetdiagnosztikai, környezet- és gépállapot-megfigyelő alkalmazásaik követelményeit a kábelezési költségek csökkentésével, de a teljesítmény romlása nélkül elégíthessék ki.
A vezetéknélküli hálózatokra vonatkozó IEEE 802.11 szabványt alkalmazva az új NI WiFi adatgyűjtő eszközök minden csatornán több mint 50 kilominta/s sebességgel, 24 bites felbontással áramoltatják az adatokat. A WiFi adatgyűjtő eszközök a mérési adatokat azonnal továbbítják a gazda-PC-nek a valós idejű megjelenítés és a dinamikus érzékelők jelzéseinek menet közben való elemzése érdekében. Ezen túl a beépített speciális hálózati hitelesítési módok és a 128 bites AES-titkosítás a kereskedelmi forgalomban lévő legnagyobb hálózati biztonságot kínálja, és megfelel a National Institute of Standards and Technology (NIST) által az USA kormányzati létesítményeiben való vezetéknélküli hálózatok használatára definiált szabványainak.
A vezetéknélküli technológia olyan új megosztott és hordozható mérési alkalmazásokra is kiterjeszti az NI adatgyűjtési hardver- és szoftvertechnológiáját, ahol a vezetékezés nehézkes, vagy nem költséghatékony. A LabVIEW rugalmas grafikus programozásának és a ma már szinte mindenütt jelen lévő WiFi hálózati infrastruktúrának köszönhetően a veze­ték­nélküli érzékelőt használó mérések könnyen beépíthetők az új vagy meglévő PC-alapú mérő- és vezérlőrendszerekbe. Az eszközökről további információt az alábbi táblázatban talál. A WiFi és ethernet-adatgyűjtő eszközök NI-DAQmx meghajtószoftverrel és NI LabVIEW SignalExpress LE programmal, egy interaktív adatnaplózó szoftverrel kerülnek szállításra, amellyel programozási ismeretek nélkül is gyorsan meg lehet oldani az adatgyűjtést, -elemezést és az adatok megjelenítését. Az NI-DAQmx meghajtó olyan időmegtakarító szolgáltatásokat kínál, mint például a konfiguráció-alapú NI DAQ asszisztens, amely LabVIEW és szövegalapú nyelvekhez biztosít kódgenerálást; több mint 3000 mérési példa; szimulált eszközök létrehozása kapcsolási rajzok, valamint LabVIEW, ANSI C/C++, C#, Visual Basic .NET és Visual Basic 6.0 kompatibilitás.

További információ

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény