FőoldalArchívumHSPA után HSPA+
2008. október 02., csütörtök ::

HSPA után HSPA+

A világ műszergyártói közül elsőként a Rohde & Schwarz fejlesztett ki HSPA+ szabványú jelek előállítását támogató megoldást.Új szoftveropciójának segítségével átfogó fizikai rétegbeli vizsgálatok végezhetők el HSPA+ rendszerű vevőkön, alapsávi egységeken és RF bemeneti fokozatokon (MIMO méréseket is beleértve). A mobiltelefon- és bázisállomás-gyártók ezzel biztos háttérre támaszkodva fejleszthetik tovább UMTS szabványú rendszereiket.


A Rohde & Schwarz vektor- és alapsávi jelgenerátoraihoz kifejlesztett új kiegészítés (opció) a HSPA+ szabványban szereplő fizikai rétegbeli bővítéseket támogatja, amelyek körébe magasabb rendű fel- és lemenő ági moduláció, folyamatos csomagkapcsolt átvitel (CPC) és HSDPA forgalmazáshoz MIMO elvű átvitel tartozik. A HSPA+ technológiát alkalmazó felhasználók a HSPA-hoz képest nagyobb adatátviteli sebességgel kommunikálhatnak, rövidebb rádióhálózati reakcióidővel.
Az új opció segítségével lemenő ági HSPA+ jelek állíthatók elő mobiltelefon-technikai berendezések és részegységek HSPA+ rendszerű vevőinek bevizsgálásához.
Példaképpen az egyik támogatott magasabb rendű modulációs mód a 64QAM. Mindezek mellett a HSPA+ szabványban leírt 6. mérési modellt is támogatja ez a kiegészítés.

További információ

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény