FőoldalArchívumNap- és szélenergiával működő Ricoh fényreklám a Times Square-en
2008. október 02., csütörtök ::

Nap- és szélenergiával működő Ricoh fényreklám a Times Square-en

A Ricoh-é lesz az első természeti erőforrások által működtetett fényreklám a New York-i Times Square-en. A 14 méter magas táblát 45 napkollektor és 4 szélturbina által termelt energia világítja majd meg.Ezzel az innovatív kezdeményezéssel a digitális irodai berendezések úttörője évente 18 tonnával csökkenti széndioxid kibocsátását.


A Ricoh 100%-ig nap- és szélenergiával működtetett reklámhordozót állít fel New York emblematikus központjában, a Times Square-en. A természeti erőforrások hasznosításával a Ricoh évente 18 tonnával csökkenti széndioxid kibocsátását. Abban az esetben, ha nem áll rendelkezésre elég nap- vagy szélenergia, a tábla nem világít. A digitális irodai berendezések úttörője az első környezetbarát fényreklámot Oszakában állította fel 2003 áprilisában, mely szintén kizárólag nap- és szélenergiával működik.
A Ricoh több mint 30 éve szentel kiemelt figyelmet a környezet védelmének. 1976-ban a vállalat létrehozta Környezetvédelmi Csoportját, mely a tervezés, fejlesztés, dizájn és az új termékek és szolgáltatások népszerűsítése során is arra törekszik, hogy a Ricoh környezetvédelmi céljait és stratégiáját érvényesítse. A Környezetvédelmi Csoport által készített tanulmány szerint – mely a 2050-es évek társadalmának környezetre gyakorolt hatását vizsgálja – a vállalatoknak olyan speciális akciótervet kell kialakítaniuk a jövőre nézve, mely hosszútávon is a környezettudatosságra fókuszál. A Ricoh, üzleti megoldásaival továbbra is segíti a vállalatokat abban, hogy eredményesek maradjanak, miközben csökkentik ökológiai lábnyomukat.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény