FőoldalArchívumPDA-méretű tranziens rekorder
2008. szeptember 02., kedd ::

PDA-méretű tranziens rekorder

Újdonság a Hioki-tólA japán Hioki E. E. Corporation új, kisméretű készülékkel bővítette tranziensrekorder-választékát. Az új műszer az eddig legkisebbnek számító 8807-01 típushoz képest (B5 méret) is 40%-kal kisebb, tömege pedig több mint felével csökkent. Az új, 8870-20 típusú készülék mindössze 600 gramm, mérete pedig 176×101×41mm


Kis mérete ellenére rendelkezik mindazokkal a paraméterekkel, amelyeket a nagyobb készülékek kínálnak. Két szigetelt analóg- és négy digitális bemenettel rendelkezik, amelyekre max. 400 V kapcsolható. A csatornánkénti max. mintavételezési sebesség 1 MHz. A bemenetek 12 bites felbontással rendelkeznek, a mérési eredmények a beépített memóriában tárolhatóak, amelynek kapacitása kétszer 12 megaszó. A belső memória tovább bővíthető 1 GiB-ig, CF (Compact- Flash) kártya segítségével. A mérési eredményeknek számítógépen történő feldolgozásához az adatok átvihetőek egyrészt a CF kártya és kártyaolvasó segítségével, vagy a beépített USB interfészen keresztül, melynek használata esetén a 8870-20 készülék mint külső meghajtó jelenik meg a számítógépen.
A készülékkel együtt szállított Windows-alapú szoftver segítségével az elmentett hullámformák kiértékelhetőek, nyomtathatóak, illetve .csv formátumba exportálhatóak pl. Excelben történő további feldolgozáshoz.
Kis méretének és akkumulátoros működésének köszönhetően kiválóan alkalmas mindenféle helyszíni vizsgálathoz. Mindezt elősegíti az egyszerű kezelhetőség, az átlátható „Soft Key” menürendszer és nem utolsósorban a beállításvarázsló (Setting Navigator), amely a felhasználót végigvezeti a szükséges beállításokon (mérési tartomány, mintavételezési sebesség és triggerfeltételek). Az egyes csatornákhoz különböző triggerfeltételek állíthatóak be, és igény esetén ezek logikai kapcsolatba is hozhatóak egymással. Az előtrigger (pretrigger) időtartama is programozható. Mindezek a tulajdonságok lehetővé teszik, hogy gyakorlatilag bármilyen esemény rögzíthető legyen. A kezelhetőséget könnyíti a minden körülmények között jól látható WQVGA-TFT színes, 4,3 hüvelyk méretű kijelző.
A vizsgált berendezéseknek a rekorderrel történő megfelelő összekapcsolásához széles választékban rendelhetőek különböző típusú mérőcsúcsok, csipeszek stb. Az analóg csatornák nemcsak feszültség mérésére alkalmasak, hanem opcionális lakatfogók segítségével áramjelek is vizsgálhatók.

További információért klikkeljen ide!

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény