FőoldalArchívumIngyenes KFKI Akadémia a villamosmérnök- és informatikus-hallgatók számára
2009. november 10., kedd ::

Ingyenes KFKI Akadémia a villamosmérnök- és informatikus-hallgatók számára

Sikeresen debütált a KFKI Akadémia elnevezéssel elindított ingyenes szemináriumsorozat, amelyet a KFKI Zrt. a Magyar Villamosmérnök- és Informatikushallgatók Egyesületének közreműködésével szervez a villamosmérnök- és informatikushallgatók számára.Idén ősszel a Budapesti Műszaki Egyetemen indult el a KFKI Akadémia, amelyen a Magyar Telekom Vállalati Szolgáltatások Üzletágához tartozó KFKI tapasztalt szakemberei, mérnökei adnak elő a villamosmérnök- és informatikushallgatóknak

Az ingyenes, tíz alkalomból álló szemináriumsorozat szeptember 22-én vette kezdetét Kucinski Witold: Korszerű, biztonságos és menedzselhető vezeték nélküli hálózatok című előadásával. Ez megismertette a diákokat a friss szabványokkal, a WiFi-n kívüli egyéb alkalmazásokkal, illetve a WiFi-hálózatok biztonsági kérdéseivel. A diákok gyakorlati példákon keresztül nyertek bepillantást a KFKI működésébe, az ott folyó munka összetettségébe és kihívásaiba. Az október 6-i szemináriumon az érdeklődők Rakovszky Balázstól az IT-projektmenedzseri feladatokról tudhattak meg többet.
A soron következő előadást október 20-án dr. Jankó Árpád tartotta, "Mit tegyünk, ha bekövetkezik az elkerülhetetlen?" címmel. Ennek keretében a bármikor, bárhol bekövetkező, előre nem látható biztonsági incidensek elhárításának gyakorlata került fókuszba.
November 3-án, az összehangolt IT- és kommunikációs technológia alkalmazásáról Bibity Zoltán Unified Communication című összefoglalójában esett szó. November 17-én a hackelésről beszél feketén-fehéren Gajdov Gábor és Imre Zsolt. A decemberi 1-jei rendezvényen Angyal László a kliensvirtualizációt, azaz az energiatakarékos, kevesebb adminisztrációs munka- és költségráfordítást igénylő vékonyklienseket mutatja be részletesebben, amelyek sok helyen jól kiegészítik a hagyományos klienseket.
Jövőre, a tavaszi félévben pedig újabb négy-öt témával folytatódik az előadássorozat a Budapesti Műszaki Egyetemen a KFKI Zrt. szakembereinek közreműködésével.
A hallgatók a www.eestec.hu/kfki honlapon jelentkezhetnek a kurzusokra. Aki az őszi hat rendezvényből legalább ötön megjelenik, az ellátogathat a KFKI újonnan épült demoszobájába, amely a 3D-s video kommunikációs megoldásaival virtuális tárgyalótermi funkciókat és telepresence élményt kínál a felhasználóknak.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény