FőoldalArchívumKSH: Az elektronikai és járműipari export húzza az ipart Magyarországon
2010. december 16., csütörtök ::

KSH: Az elektronikai és járműipari export húzza az ipart Magyarországon

2010 októberében a feldolgozóipari kivitel több mint háromtizedét képviselő számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásának exportvolumene a feldolgozóipari átlag felett, 16,8 százalékkal emelkedett

Az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva 2010 októberében 8,3 százalékkal nőtt. A termelés az év első tíz hónapjában 10 százalékkal magasabb volt, mint 2009 azonos időszakában.

Az ipari export 2010 első tíz hónapjában 15,9, októberben 14 százalékkal bővült 2009 azonos időszakához viszonyítva. Októberben az exportértékesítés több mint felét a feldolgozóipar két alága adta. Az év tizedik hónapjában a feldolgozóipari kivitel több mint háromtizedét képviselő számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásának exportvolumene a feldolgozóipari átlag felett, 16,8 százalékkal emelkedett. A másik meghatározó alág, a feldolgozóipari export közel egynegyedét adó járműgyártás kivitele 10,4 százalékkal nőtt.

A feldolgozóipar belföldi eladásai az év első tíz hónapjában 0,9 százalékkal maradtak el az egy évvel korábbitól; ez elsősorban azzal függ össze, hogy az exportra termelő vállalkozások hazai beszállítóinak termelésnövekedése nem tudta kompenzálni a lakossági kereslet visszaesését.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény