FőoldalArchívumDíjat kapott a Szabadság híd LED-es díszkivilágítása
2010. december 15., szerda ::

Díjat kapott a Szabadság híd LED-es díszkivilágítása

A Lyonban december 8-án kiosztott Auroralia-díjjal az energiatakarékosság és tetszetős közvilágítás terén legjobb olyan városokat jutalmazzák, amelyek fenntarthatósági szempontok mellett innovatív megoldásokkal is előrukkolnak Tizenhat jelentkező közül a Szabadság híd nyerte az Auroralia-díjat. A második helyezett Genf, harmadik pedig a hollandiai Tilburg városa lett.

A budapesti Szabadság híd új dísz- és közvilágítása éves szinten 100 ezer euró (27,8 millió forint) megtakarítást jelent a hagyományos világítási rendszerekhez képest. Olyan színhőmérsékletű, energiatakarékos fényforrásokat választottak, hogy a lehető legjobban sikerüljön visszaadni a híd eredeti rezedazöld színét, amely nemcsak a környező épületekkel van tökéletes összhangban, hanem az általános éjszakai városképet is javítja.
A négy hónapig tartó szerelési munkák során összesen 584 db LED-es világítótestet helyeztek el. Az 1,6 méter hosszú és 6 centiméter széles világítótesteket kifejezetten a Szabadság hídra tervezte a Tungsram-Schréder, amely az új terméknek a találó Dunaled nevet adta.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény