FőoldalRendszerintegrátorMérőeszközök, melyek pontosabban rögzítik az energiaadatokat
2020. január 07., kedd ::

Mérőeszközök, melyek pontosabban rögzítik az energiaadatokat

A Siemens Smart Infrastructure a 7KM PAC3220 és 7KM PAC3120 mérők piacra dobásával bővíti a Sentron elektromos mérőműszer kínálatát. Az új eszközök az épületek, illetve infrastrukturális és ipari létesítmények energia- és rendszeradatait rögzítik, és szabványos kommunikációs megoldások használatával továbbítják ezeket a magasabb szintű energiagazdálkodási, automatizálási és IoT rendszerekbe. Az adatok segítségével azonosíthatók a túl sok energiát fogyasztó eszközök, időben jelezhetők az üzemzavarok, és proaktívan megelőzhetők a leállások, a vállalatok pedig mindezek révén fenntarthatóan javíthatják energiahatékonyságukat és rendszereik rendelkezésre állását. Az új eszközök pontosabbak, mint a korábbi modellek, és kialakításuk is újszerű

Az új 7KM PAC3220 mérőket úgy tervezték, hogy alkalmasak legyenek az ipari környezetben végzett, nagy pontosságot igénylő és bonyolult energiagazdálkodási műveletek elvégzésére. A mérők az összes 50 és 60 Hz-es hálózatban használhatók az olyan jellemzők mérésére, mint a feszültség, a fázisáram és a frekvencia, illetve a hatásos teljesítmény, a meddő teljesítmény és a látszólagos teljesítmény. Az értékek azonnali megjelenítése mellett az eszközök 10 másodperc és 15 perc közé eső időközökre vonatkozóan a pontos átlagok eltárolására is képesek. Az adatokat a műszerek szabványos kommunikációs protokollok (pl. Modbus TCP, Profibus vagy Profinet) segítségével továbbítják a magasabb szintű rendszerek felé. Az újonnan kialakított jellemzők közé tartozik a színes LED kijelző és az integrált webes felület, mely utóbbi segítségével a mérések a böngészőkben is megjeleníthetők.

A 7KM PAC3120 mérőeszközökkel egyszerűen és költséghatékonyan foghatunk neki a villamosenergia jellemzők mérésének az épületekben és infrastruktúra-elemeknél, így pl. az irodákban vagy adatközpontokban. A műszerek az energiafogyasztás mellett az olyan alapértékeket is mérik, mint az áramerősség, a feszültség és a teljesítmény. Az adatátvitelhez a Modbus RTU kommunikációs protokoll használható.

A 7KM PAC termékcsaládba tartozó mérőműszerek a Sentron energymanagement analitikai szoftverrel kombinálva teljes és könnyen bevezethető teljesítménymérési rendszert alkotnak, mely a betáplálástól az egyes fogyasztókig méri és elemzi az energiaadatokat. Az eszközök IEC (Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság) és UL (Underwriters Laboratories) szabványok szerinti tanúsítással rendelkeznek, és használatuk az egész világon engedélyezett, ráadásul a meglévő áramszolgáltató rendszerekbe is egyszerűen beépíthetők.

A Siemens kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény