FőoldalArchívumBezárják a fehérgyarmati Fevill Electric Kft. üzemét
2010. november 16., kedd ::

Bezárják a fehérgyarmati Fevill Electric Kft. üzemét

A Kelet-Magyarország 2010. november 12.-i száma adta hírül, hogy bezárják a fehérgyarmati, villamosipari termékeket gyártó üzemet

Az üzem 1983-ban jött létre az ikladi IMI egyik gyáregységeként. A csúcsidőszakban 500 főt foglalkoztattak és mintegy 5,6 milliárd Ft éves árbevételt értek el. A felszámolása szeptember 20-án kezdődött meg, a cég tevékenységet már nem folytat. A 160 dolgozóból 90-nek felmondtak, a többi volt alkalmazott a helyi Agrimotor Kft.-nél kapott munkát.

Ujváry Zoltán felszámoló-biztos elmondta: mivel a Fevill Electric Kft. készpénzvagyonnal nem rendelkezett, a Bérgarancia Alapból kértek segítséget az elmaradt bérek és az egyéb járandóságok rendezésére. Az igényelt összeg a törvényben előírt nyolc nap helyett csak több mint egy hónap után érkezett meg, így a dolgozóknak november 11-én tudták kifizetni a bérüket és a végkielégítéseket, mintegy 48 millió forintot.

A cég tavaly a TÁMOP 2.3.3/A-09/2 számú, "Munkahelymegőrző támogatás képzéssel kombinálva" pályázat keretében 65 308 335 forint támogatást kapott. A fenti hírekből úgy tűnik, a projekt nem volt sikeres.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény