FőoldalArchívumA koreai NexDisplay Magyarországon ruház be
2009. október 29., csütörtök ::

A koreai NexDisplay Magyarországon ruház be

Zöldmezős beruházással különböző folyadékkristály-kijelzők (LCD) gyártására szakosodott üzemet tervez építeni a dél-koreai NexDisplay Corporationnel közösen a Ketrax Hungary Kft.A legfrissebb hírek szerint a koreai cég által tervezett 4 üzem közül az egyik 6,5 ... 7 milliárd forint értékű beruházás keretében Szentgotthárdon fog felépülni. A 2011-ben termelését megkezdő, 3000 m2 alapterületű gyárban 600 embert fognak alkalmazni

Szentgotthárdra azért esett a választás, mert ezeknek a termékeknek az alapanyagát repülőgépen lehet szállítani, Korea és Bécs között pedig közvetlen cargojárat van, az összes megvizsgált helyszín közül pedig a Rába-parti város az, amely Bécsből a legkönnyebben megközelíthető. A jelenlegi tervek szerint összességében négy Vas és Zala megyei telephelyen mintegy kétezer főt foglalkoztatnak majd. A teljes beruházási költség 30 milliárd forint lenne.
Havonta 1,2 millió kijelző készülne mobiltelefonokhoz, gépkocsikhoz, illetve háztartási szórakoztatóelektronikai berendezésekhez is. Az 1,5 ... 2 milliárd forint értékű technológiát - a gépeket és berendezéseket - a Szöul közelében már gyártóbázissal rendelkező NexDisplay szállítaná, amely már 2003 óta foglalkozik LCD-fejlesztéssel. A koreai cég egyik legnagyobb vevője a Samsung, amelynek berendezéseiben immár kizárólag a NexDisplay gyártotta LCD-k vannak, de szállítanak a japán Sonynak is.
A Ketrax várhatóan csak a beruházás szervezésében vesz részt, a program megvalósítására, illetve az üzem működtetésére külföldi befektetők közreműködésével egy új társaságot hoznak létre. A beruházás megvalósításáról már két izraeli és egy japán céggel, illetve befektetői csoporttal is tárgyalnak. A gyár felépítéséhez uniós forrásokat is igénybe kívánnak venni.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény