FőoldalÜzletLátszik a Huawei blokkolásának „eredményessége”
2023. október 02., hétfő ::

Látszik a Huawei blokkolásának „eredményessége”

Elkezdtek összeomlani a mobilhálózatok, melyekből kitiltottak a Huawei hardvereket

Az USA-ban négy évvel ezelőtt jelentették be nagy hanggal, hogy a Huawei megfigyelést végez a különféle eszközei segítségével. Azonban mindezen idő alatt semmiféle bizonyítékot sem sikerült bemutatni. Ugyanakkor a kereskedelmi háború keretében az amerikai kormány a vele baráti viszonyt ápoló országokban is próbálja megtörni a Huawei piaci dominanciáját. Ez az amerikai erőfeszítés vezetett el oda, hogy kellemetlen helyzettel kellett szembesülniük a briteknek. Ugyanis amerikai nyomásra a mobilhálózataikban elkezdték felszámolni a Huawei berendezéseit, azonban ez jelentős leállásokat, kieséseket okozott az ügyfeleknek. Iparági szakértők szerint hasonló problémával más országokban is szembesülhetnek…

Az Egyesült Királyság kormánya a 2023. év végéig adott határidőt a brit mobilszolgáltatóknak arra, hogy eltüntessék a Huawei hálózati eszközeit az 5G-s maghálózatukból. Ugyan a határozat először 2022 végét írta elő, de iparági nyomásra akkor egy év haladékot adott a brit kormányzat. A prolongálás annak tudható be, hogy a szektor szakértői komoly aggályaikat fogalmazták meg a lépéssel kapcsolatban. Jelezték, hogy komplex hálózatok átgondolatlan megbolygatása kritikus következményekkel járhat. Az országban elsők között a BT szolgáltató vezetője figyelmeztetett arra, hogy hálózati kiesések lesznek, ha túl gyorsan alakítják át a hálózatokat. Philip Jansen 2020-ban azt mondta, egy ilyen léptékű változás kivitelezéséhez legalább öt évre van szükség.

A kiesések be is következtek. A The Financial Times híradása szerint a Sky Mobile ügyfelei jelentős gyakran nem tudják használni mobiljaikat, miután komoly gondok vannak a hálózattal. A lap szerint a kiesések oka a hálózat átgondolatlan átalakítása, a Huawei kritikus fontosságú eszközeinek eltávolítása.

A globálisan meghatározó érdekeltségekkel rendelkező Deutsche Telekom (DT) két hete jelezte újfent, hogy a német kormány hasonló értelmű, a németországi szolgáltatók számára kiadott parancsában megadott 2026-os határidő nem életszerű. A DT szerint a Huawei eszközeinek hálózatból történő kitiltása jelentős minőségbéli visszaesést jelent majd a mobilhasználó ügyfelek mindennapjaiban.


Forrás: www.ft.com
Kép forrása: www.huawei.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény