FőoldalÜzletA Bosch Rexroth kapta az Ipar 4.0 szakmai érmet nagyvállalat kategóriában
2023. május 17., szerda ::

A Bosch Rexroth kapta az Ipar 4.0 szakmai érmet nagyvállalat kategóriában

A Bosch Rexroth a díjat az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség javaslatára kapta meg.

A Bosch Rexroth az Ipar 4.0 szakmai érmet nagyvállalat kategóriában az ipari automatizáció területén végzett átfogó és innovatív tevékenységének elismeréseként kapta meg. A Kulturális és Innovációs Minisztérium által adományozott díjat idén harmadik alkalommal adták át négy kategóriában az ipar 4.0 átállás során jelentős teljesítményt és sikereket elért vállalatoknak.

Az ipar 4.0 olyan lehetőségeket kínál, amelyet a piac még csak most kezd el alkalmazni. A technológiai korszakváltás gyökeresen átalakítja a gyártási és a kapcsolódó logisztikai rendszereket, hatékonyabbá és hosszú távon fenntarthatóvá teszi a gyártást. A hazai ipari vállalkozások többségének nagy kihívás ez az átállás.

„A Bosch Rexroth technológiai vállalatként, innovátorként zászlóvivője az ipar 4.0-s megoldásoknak. Átfogó víziónk részeként saját gyárainkban is alkalmazzuk az általunk fejlesztett új technológiákat, ezáltal egyrészt valós, működés közben keletkező tapasztalatainkat beépítve fejlesztjük tovább termékeinket, másrészt saját gyártóreferenciákkal tudjuk kiszolgálni ipari partnereinket” – mondta Ács István, a Bosch Rexroth Kft. ügyvezető igazgatója. A hajtás- és vezérléstechnika vezető nemzetközi szállítója élen jár az ipari digitalizáció, a hálózatba kapcsolt, rugalmas és automatizált rendszerek használatában és fejlesztésében, valamint magyarországi partnereit is segíti a technológiai átállásban, hogy minél több vállalat használja a jövő gyártástechnológiáit.

Tudástranszferrel és edukációval is segíti a technológiai korszakváltást a Bosch Rexroth. A Bosch Rexroth élen jár az ipar 4.0-s technológiák alkalmazásában és fejlesztésében, termékei az ipar 4.0 követelményei szerint készülnek. Ezen felül a vállalat népszerűsíti a digitális átállást, és partnereit segíti is ebben. A cég részt vett a Nemzetgazdasági Minisztérium és az IFKA Nonprofit Kft. által meghirdetett beszállítófejlesztési programban, amelyben közös fejlesztésekkel, technológiai transzferrel segítette a programban résztvevő kis- és középvállalkozások digitális transzformációját. Az elmúlt években tizenhét hazai kkv csatlakozott a programhoz a Bosch Rexrothon keresztül, hogy megtegye az első lépéseket az ipar 4.0-s technológiák útján. A fejlesztési program keretében készült a többi között precíziós agrárgazdálkodásban használt műtrágyaszóró, olyan eszköz, amelyet programozói tudás nélkül lehet autóipari termékek gyártására paraméterezni, valamint egy olyan rendszer, amely egyes folyamatokat szimulálva és kielemezve képes optimalizálni a termelési folyamat egyes elemeit, előre jelezni a várható karbantartási szükségletet és azokat az esetleges környezeti változásokat, amelyek hatással vannak a dolgozók komfortérzetére és munkaminőségére.

A Bosch Rexroth egyetemekkel, szakmai szervezetekkel, valamint kis- és középvállalkozásokkal együttműködve dolgozik az innovatív technológiák fejlesztésén. Ezt szolgálja majd a hamarosan megnyíló, Magyarországon egyedülálló ipari innovációs élményközpontja, a CU.BE is, amelynek küldetése a közös gondolkodás és fejlesztés mellett, hogy bemutassa a nagyközönségnek az ipari technológia trendjeit és újdonságait. Szintén az edukációt szolgálja a vállalat felsőoktatásban és szakképzésben betöltött szerepe: ipar 4.0 oktatóeszközei és tananyagai segítségével számos oktatási intézményben ismerkednek meg a tanulók az ipar 4.0 rejtelmeivel.

Forrás: Pressinform

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény