FőoldalÜzletLetették az új drezdai IC gyár alapkövét
2023. május 08., hétfő ::

Letették az új drezdai IC gyár alapkövét

Nagy előrelépés az EU félvezetőipara számára.

A német Infineon kevesebb, mint hat hónappal a projekt bejelentése után letette az az új, 5 milliárd euró értékű beruházással megvalósuló drezdai félvezetőgyártó üzem alapkövét. Az Infineon várakozásai szerint az üzemben a termelés 2026-ban indulhat meg. Az új 300 mm-es (12”-os) gyár a vállalat történetének legnagyobb beruházását jelenti, és növeli a jelenlegi drezdai gyártóüzem kapacitását.

Mint arról már többször is írtunk, az EU deklarált célja a Távol-Keletről származó félvezetőkkel szembeni függőség csökkentése. Erre utalt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is az alapkő letételi ünnepségen, amikor ezt mondta: „Ezek olyan régiók, ahol bármikor fellángolhat a feszültség”utalva a Peking és Tajpej közötti jelenlegi feszültségre. „A kereskedelem legkisebb zavara azonnal súlyos csapást mérne Európa erős ipari bázisára és belső piacunkra.” A koncepció szerves része, hogy a múlt hónapban zöld utat kapott európai chip-törvény értelmében az Unió 43 milliárd eurót mozgósít annak érdekében, hogy 2030-ig megduplázza piaci részesedését a félvezetők terén (10-ről 20%-ra).

Jelenleg más chipgyártók is beruháznak Németországban. Az amerikai Wolfspeed 2,7 milliárd eurót fektet be egy Saar-vidéki üzem építésébe, míg az Intel egy még nagyobb, 17 milliárd euróba kerülő gyárat épít Magdeburgban.

Forrás: www.infineon.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény