FőoldalÜzletMegszűnik a T-Systems cégnév
2022. december 13., kedd ::

Megszűnik a T-Systems cégnév

Az átalakulás 2023 elején válik hivatalossá.

A tervek szerint Telekom Rendszerintegrációs Zrt. néven folytathatja tovább jövőre tevékenységét a Magyar Telekom rendszerintegrációs leányvállalata, a T-Systems Magyarország Zrt. Ezzel párhuzamosan átalakul a cég fókusza és valamelyes belső struktúrája is – közölte egy szűk körű háttérbeszélgetésen Gonda Gábor, a vállalat vezérigazgatója, aki egyben a Magyar Telekom Vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese is.

A Telekom Rendszerintegrációs Zrt. a Magyar Telekommal karöltve a tervek szerint három jól elkülöníthető szegmenst lesz majd képes lefedni egyszerre (standard IT, standard telekommunikáció, rendszerintegráció). Ezek közül a vállalati kínálat részét képező termékek Telekom Business jelölő alatt kerülnek majd egységesen piacra. A struktúraváltással együtt a a cég jelenleg mintegy 850 fős állományának nagyjából kétharmadát veszi majd át az anyacég Az érintett dolgozók februárban kerülhetnek át a Telekomhoz.

Az átalakulást több minden indokolta – mondta Gonda Gábor. Véleménye szerint a legfontosabb az, hogy a Telekom a magánszemélyektől kezdve a kkv-kon át a nagyvállalatokig minden ügyfél felé egységes arculatot és teljes egészében integrált termékpalettát tudjon kínálni. Az új felállásban minden szolgáltatást Telekom név alatt kínálnak majd, legyen szó az alapot jelentő távközlési szolgáltatásokról és az azokra épülő informatikai szolgáltatásokra. Ezek a termékek és szolgáltatások Telekom Business megjelöléssel futnak majd, megkülönböztetve őket a lakossági szolgáltatásoktól. Olyan standartizált szolgáltatási kört kívánnak kialakítani, amelyben a szorosan integrált távközlési és informatikai megoldások egyaránt megtalálhatóak. A legnagyobb vállalatok egyedi igényeivel pedig a Telekom Rendszerintegrációs Zrt. foglalkozik majd, szintén a Telekom márkanév alatt.

Az újraszerveződő cég jelentős mértékben szűkíteni kívánja az alvállalkozói kört is, a beszállítók felé szigorúbbá válnak az elvárások, cserébe a cég minőségbiztosítási rendszere hatékonyabban támogatja majd az alvállalkozók munkáját.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény