FőoldalÜzletÁtadták a Robert Bosch új fejlesztési központját
2022. szeptember 09., péntek ::

Átadták a Robert Bosch új fejlesztési központját

A 70 milliárd forint nagyságú beruházás a cég gépjárműtechnikai K+F munkáját szolgálja

„A Bosch Budapest Innovációs Kampusz a nemzetközi Bosch csoport egyik legjelentősebb autóipari fejlesztési központja Európában” – fogalmazott Dr. Szászi István, a Bosch csoport vezetője Magyarországon és az Adria régióban. A Kampusz 90 ezer négyzetméteren a legmodernebb technológiával biztosítja majd, hogy a cég egyik legnagyobb európai gépjárműtechnikai fejlesztőközpontja továbbra is élen járjon a fejlesztésekkel.

A Budapesti Fejlesztési Központ a Bosch világszintű fejlesztéseinek egyre hangsúlyosabb helyszíne, létszámát tekintve az egyik legnagyobb európai fejlesztési központja. Ma mintegy 3000 szakember – programozók, villamosmérnökök, gépészmérnökök, fizikusok – formálja a jövőt, azon belül is a mobilitás jövőjét a Gyömrői úton. A Bosch Budapest Innovációs Kampusz 1800 újgenerációs munkahelynek ad otthont, és 14 ezer négyzetméteren új kutató- és tesztlaborok, egy csúcstechnológiás, rezgésmentesített óriás tesztcsarnok jöttek létre. Egy különleges, 10 ezer négyzetméteres műszeres kültéri tesztpálya segíti majd az eletkromobilizálási és automatizálási vezetési megoldások fejlesztését. A tesztpályán ellenőrzött körülmények között a legkülönfélébb útfelületeken, többféle szimulációs helyzetben tudják majd mérni és finomhangolni a járművek ultrahang-, radar- és kameraalapú vezetéstámogató rendszereit. A zárt tesztpálya saját üzemanyag és elektromos töltőállomással rendelkezik, és speciális pályavilágítással modellezhetők rajta a szürkületi és az éjszakai fényviszonyok.

Maga az épület pedig amellett, hogy a lehető legfenntarthatóbb technológiával és energiatakarékosabban működik, a kreativitást segítő közösségi terekkel, parkokkal, tetőteraszokkal rendelkezik.

Forrás: Bosch

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény