FőoldalÜzletDunavecsén épít új okosgyárat a Schneider Electric
2022. szeptember 08., csütörtök ::

Dunavecsén épít új okosgyárat a Schneider Electric

A 16 milliárd forintból megvalósuló üzemben a tervek szerint 500 új munkahely jön létre

Korunk legmodernebb technológiai és digitális megoldásait használja majd a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt. új gyártó üzeme Dunavecsén, amelyben várhatóan 2024-ben indulhat meg a termelés. Az üzemben elektromos elosztóberendezésekhez szükséges középfeszültségű termékeket állítanak majd elő. A beruházás értéke eléri az 16 milliárd forintot (40 millió eurót) – jelentette be a francia alapítású, multinacionális vállalat.

A cég közlése alapján a 20 ezer négyzetméteres üzemben a legmodernebb technológiai és digitális megoldásokat használják, és elektromos elosztóberendezésekhez szükséges középfeszültségű termékeket állítanak majd elő. A karbonsemleges működésre tervezett létesítmény helyszínének kiválasztásban a nagy szerepe volt az M8-as autópálya, valamint a Schneider Electric Szigetszentmiklóson működő Közép-európai Logisztikai központja közelségének, valamint annak, hogy a társaság globális beszerzési központja szintén Magyarországon, Budapesten működik. Az új üzem alkalmas lesz az európai piaci igények teljeskörű kiszolgálására.

Ezzel összefüggésben Veres Zsolt, a Schneider Electric vezérigazgatója a vállalati közlemény szerint a következőket mondta: „Az új beruházás egyértelmű megerősítése Magyarország kiemelt szerepének a Schneider Electricnél, és tovább növeli versenyképességünk a középfesztültségű termékek európai piacán. Vállalatcsoportunk növekedésre számít a jövőben. Gondoljunk csak a fosszilis tüzelőanyagok kiváltására és a megújuló energiafelhasználás egyre növekvő arányára mind kiskereskedelmi, mind ipari oldalon; az e-mobilitás kiemelkedő térnyerésére; vagy a digitalizáció valamint az adatközpontok iránti egyre erőteljesebb igényekre. Mindezek eredményeképpen folyamatosan fejleszteni kell a közműhálózatokat, optimalizálni energiafelhasználásunkat. Éppen ezért a Schneider Electricnél készen állunk a mostanihoz hasonló beruházásokra és fejlesztésekre, hogy a lehető legkomplexebben és a legmagasabb szakmai színvonal mellett tudjuk kiszolgálni ezeket a felmerülő igényeket”

Az üzemben várhatóan 2024-ben indulhat be a termelés, és a tervek szerint 500 munkahelyet biztosít majd a környéken élőknek 2025 után.

A Schneider Electric 1991 óta van jelen Magyarországon. A cégnek hazánkban jelenleg négy gyára (két zalaegerszegi, egy gyöngyösi és egy kunszentmiklósi üzem) és egy régiós feladatokat ellátó, több mint 20 országot kiszolgáló logisztikai központja van Magyarországon. Emellett Budapesten működik az üzleti, értékesítési és ügyfélszolgálati központ, valamint Energia- és Fenntarthatósági Szolgáltatóközpontjának európai központja. A társaság globális pénzügyi és beszerzési szolgáltatásokat nyújtó központjának szintén a magyar főváros ad otthont. Összesen mintegy 2000 főt foglalkoztatnak.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény