FőoldalÜzletMájusban ismét az elektronikai ipar nőtt a legnagyobb mértékben Magyarországon
2022. július 20., szerda ::

Májusban ismét az elektronikai ipar nőtt a legnagyobb mértékben Magyarországon

A feldolgozóipari alágak többségében növekedést mért a KSH. A legnagyobb mértékben a villamos berendezés gyártása emelkedett.

Az iparon belül döntő (96%-os) súlyt képviselő feldolgozóipar termelése 9,8, a csekély súlyú bányászaté 10,0%-kal nőtt 2021 májusához képest, míg az energiaiparé (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) 1,9%-kal csökkent. Az ipari export volumene 11,6%-kal nagyobb volt az egy évvel korábbinál. A feldolgozóipari exportértékesítés 30%-át képviselő járműgyártás kivitele 13,0, a 13%-os súlyú számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásáé 12,3%-kal bővült.

Az előző hónaphoz hasonlóan a legnagyobb mértékben, 37%-kal a közepes súlyú villamos berendezés gyártása emelkedett. A két legjelentősebb súlyú alágazat közül az akkumulátor, száraz elem gyártása 72, a villamos motor, áramfejlesztő, -elosztó, -szabályozó készülék gyártása 33%-kal nőtt. Ugyanakkor a feldolgozóipari termelés 10%-át adó számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása 22%-kal bővült az előző év azonos hónapjához képest. A két legnagyobb alágazat közül az elektronikai alkatrész, áramköri kártya gyártása 5,8, az elektronikus fogyasztási cikk gyártása 23%-kal emelkedett. (A legnagyobb súlyú, a feldolgozóipari termelés 23%-át képviselő járműgyártás 8,7%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. A közúti gépjármű gyártása 3,1, a közúti jármű alkatrészeinek gyártása – ami jelentős részben elektronikai termékeket is magában foglal – 12,4%-kal nőtt.)

Forrás: www.ksh.hu

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény