FőoldalÜzletÁtalakítások a Samsungnál is
2021. december 15., szerda ::

Átalakítások a Samsungnál is

Az LG után a legfőbb konkurens Samsung is átszervezi a vállalati struktúráját.

Az új vállalati struktúra jövő év elején lép életbe, a legnagyobb változás a televízió, az otthoni elektronika és a mobiltelefon üzletágak összevonása. Az átszervezés a legfelső vezetőséget is érinti. Eddig három vezérigazgató irányította a céget, az új struktúrában két ember kezében összpontosul majd a két üzletág.

– Az összevont mobil, televízió és otthoni elektronika üzletágakat tömörítő SET Division vezetését Jong-Hee (JH) Han veszi át, akit az alelnöki pozícióra is kinevezett a cég. Han a cég közleménye szerint szakértelmével kiemelten fontos szerepet játszott abban, hogy a Samsung 15 éve a világ vezető televíziógyártója lett. Kinevezésével abban bíznak, hogy vezetése alatt az összevont iparágak között szorosabb együttműködés alakul ki. Új pozíciója mellett Han a kijelzőüzletág vezetője is marad.

– Kyehyun Kyung felel majd Device Solutions-ért, azaz a félvezetőket, köztük memóriachipeket fejlesztő és gyártó komponensüzletágért. Kyung korábban a félvezetőket és DRAM-komponenseket fejlesztő csapat vezetője volt.

Emellett még további öt további kinevezésről is döntött a cégvezetés.

2017 óta ez az első változás a dél-koreai cég szervezetében, a döntést vélhetően a félvezetők iránti megugrott kereslet, és a mobilos divízió profitjának csökkenése indokolta. A cég úgy számol, hogy Kyung vezetése alatt a félvezető üzletág meg tudja tartani pozícióját, illetve a dinamikus növekedést, amit az elmúlt években elért, sőt bérgyártóként átveheti a TSMC-től a vezető szerepet is. A Samsung a legutóbbi negyedévben 13,4 milliárd dollárnyi profitot termelt a félvezetőkből. 2021 augusztusában jelentették be, hogy 206 milliárd dollárt költenek az üzletág további fejlesztéseire, és arra, hogy a biogyógyszerészet, mesterséges intelligencia, illetve robotika területén is pozíciót építsenek ki.

A Samsung legnagyobb koreai riválisa, az LG is december elején jelentett be átszervezést a vállalat vezetésében, erről honlapunkon nemrégiben hírt adtunk.

Forrás: www.businesskorea.co.kr

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény