FőoldalÜzletNőtt a globális félvezető eladás
2021. szeptember 09., csütörtök ::

Nőtt a globális félvezető eladás

A világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szövetség, a SIA szerint nőtt a félvezetők globális eladásából származó bevétel. A SIA a chipeladások további növekedésére számít az idén.

Az amerikai félvezetőgyártó ágazat 98 százalékát és a világ nem amerikai chipgyártóinak kétharmadát tömörítő SIA honlapján található adatok szerint júniusban havi és éves szinten egyaránt növekedés volt tapasztalható. 2021. júniusában a világon 44,53 milliárd dollár értékben értékesítettek félvezetőket, ami 29,2 százalékkal felülmúlta a tavaly júniusi 34,47 milliárd dollárt, illetve 2,1 százalékkal a májusi adatokat. A SIA kimutatásai szerint idén a június 30-cal záródó második negyedévben a félvezetők eladásából származó bevétel 133,6 milliárd dollár volt, 29,2 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál, és 8,3 százalékkal felülmúlta az első negyedévit.

Ami a területi változásokat illeti, májushoz képest Észak- és Dél-Amerikában 5,4 százalékkal, Európában két százalékkal, Japánban 2,5 százalékkal, Kínában 1,1 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben egy százalékkal nőtt az eladásból származó bevétel júniusban. Tavaly júniushoz viszonyítva Észak- és Dél-Amerikában 22,9 százalékkal, Európában 43,2 százalékkal, Japánban 21,2 százalékkal, Kínában 28,3 százalékkal, a Kína és Japán nélkül vett ázsiai és csendes-óceáni térségben pedig 34 százalékkal nőtt a bevétel.

Ami a bázisadatokat illeti: a SIA adatai szerint 2020-ban 439 milliárd dollár értékben értékesítettek chipeket világszerte, ami 6,5 százalékkal meghaladta az előző évit.

Forrás: www.semiconductors.org

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény