FőoldalÜzletÚj vezérigazgató a Continental ContiTech üzleti területe élén
2021. június 07., hétfő ::

Új vezérigazgató a Continental ContiTech üzleti területe élén

Philip Nelles korábban éveken keresztül dolgozott a ContiTech ügyvezető igazgatójaként Magyarországon.

A 47 éves Philip Nelles 2021. júniusi 1-jei hatállyal lett a Continental igazgatótanácsának tagjává Hans-Jürgen Duensing (63) utódjaként. Duensinget személyes okokból, saját kérésére 2021. május 31-i hatállyal mentették fel, a vállalat és ügyfelei számára nyújtott 35 évnyi önzetlen munka után. Új szerepkörében Nelles elkötelezte magát, hogy továbbvigye az egység jelenleg is folyamatban lévő átalakulását, melynek célja innovatív megoldások beszállítójaként szolgáltatni egy magas szinten iparosodott ügyfélkör számára. Nelles a ContiTech vezérigazgatói pozíciója mellett a Magyarországot támogató tevékenységet is átveszi.

„Vállalati felelősségünknek tekintjük azt, hogy csúcstechnológiás anyagokat és innovatív technológiákat fejlesszünk sokszínű ügyfeleink számára, sok esetben a segítségükkel. Továbbá a fenntarthatóság is óriási esélynek és kulcsfontosságú mozgatórugónak számít az új és teljesen megváltozott, jövőbeli üzleti modellek innovációinak szempontjából. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy ne csak a folyamatosan változó piacok ingadozó igényeire tudjunk megoldást kínálni, hanem a társadalmi felelősségvállalás területén is teljesíteni tudjuk kötelességeinket, amely a teljes vállalatcsoport számára rendkívül fontos. Mindennek eredménye pedig az, hogy fáradhatatlanul építjük a jövőbeli életképesség felé vezető utat” – jelentette ki Philip Nelles, a Continental igazgatótanácsának a ContiTech üzleti területért felelős tagja, majd hozzátette: „Nagy öröm számomra, hogy globális csapatunkkal közösen ezen kitűzött célok megvalósításán dolgozhatok.”

A ContiTech alapanyagokkal kapcsolatos kiterjedt szakértelmének, valamint a nagy teljesítményű műanyagokra, gumikra, fémekre, szövetekre és elektronikai alkatrészekre épülő műszaki termékek és rendszerek terén szerzett sokéves tapasztalatának köszönhetően a ContiTech ma a világ vezető megoldásszolgáltatói közé tartozik, ügyfelei pedig iparágak széles köréből kerülnek ki, beleértve többek közt a mezőgazdaságot, a gép- és üzemfejlesztést, a bányászatot, vagy az autóipart. A ContiTech kiemelt közép- és hosszú távú prioritásai között szerepel termékeinek és rendszereinek digitalizálása, valamint üzleti tevékenységeinek különféle iparágaknak szánt dedikált szolgáltatásokkal való bővítése. Különös hangsúly kerül a nyereséges növekedési területekre. „Azzal, hogy A gumin túlmutató okos és fenntartható megoldások elnevezésű programra stratégiai fókuszt helyezünk, megkezdjük a megfelelő úton való haladást. A következő mérföldkő pedig az, hogy ezt a célkitűzést teljes mértékben teljesítsük” – tette hozzá Nelles. Ezen felül a ContiTech elkötelezett amellett, hogy egyre hatékonyabban aknázza ki azokat az ígéretes üzleti lehetőségeket, amelyek az ázsiai növekedési piacokon jelennek meg. Egy további, kiemelten fontos elem az üzleti egység prioritásai között az autóipar üzleti ciklusaitól való függőség csökkentése az ügyfélportfólió további diverzifikálása révén.

Tavaly nagyjából 180 millió eurót fordítottak a ContiTech termelő létesítményeinek korszerűsítésére és bővítésére világszerte. A befektetések mértéke az azt megelőző évnél alacsonyabb volt a pandémia hatása miatt. „Feltéve, hogy az üzleti légkör stabil marad, ismét növelni fogjuk beruházásainkat – főleg a termelőüzemek folyamatban lévő digitalizálása kapcsán – annak érdekében, hogy globális szinten fel tudjuk gyorsítani az integrált, digitális gyártás és az Ipar 4.0 felé vezető úton történő előrehaladásunkat. Ennek egyik fontos eleme az alkalmazottaink igényorientált képesítése és továbbképzése. Mellettük szeretnénk állni az átalakulási folyamat során, és segíteni nekik alkalmassá válni a jövőbeli digitális munkakörnyezet által felállított követelményeknek” – mondta Nelles.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény