FőoldalÜzletK+F központtal bővít Magyarországon a Huawei
2020. október 25., vasárnap ::

K+F központtal bővít Magyarországon a Huawei

A vállalat 15 éves magyarországi és 20 éves európai jelenlétének évfordulóján rendezett ünnepségen jelentették be, hogy a Huawei legalább száz magyar mérnököt foglalkoztató fejlesztőközpontot hozott létre hazánkban. Az új K+F központ fókuszában a mesterséges intelligencia, a képfeldolgozási és jeltovábbítási technológiák, valamint a rendkívül nagyméretű elosztórendszerek állnak. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mérföldkőnek nevezte a beruházást a keleti nyitás stratégiája és a magyar gazdaság dimenzióváltásának szempontjából.

huawei kf kp

Az esemény alkalmából Cai Lingyu, a vállalat magyarországi ügyvezető igazgatója elmondta: „A Huawei az elmúlt tizenöt évben stratégiai szempontból kiemelt helyszínként tekintett Magyarországra, amely kiegyensúlyozott és nyitott üzleti környezetet biztosít cégünk számára." Majd hozzátette: "A vállalat elkötelezett Magyarország mellett, és a jövőben is bővíteni tervezi tevékenységét többek között az egyetemi együttműködések, illetve a felnőttképzés területén."

A magyar Huawei Technologies árbevétele 2019-ban 77 milliárd forint volt, az elmúlt öt évben összesen 83,4 milliárd forint adót fizetett Magyarországon, 2005 óta 1,5 milliárd dollárt fektetett be országunkban, amellyel a második legnagyobb kínai befektető hazánkban. Az Oxford Economics gazdaságkutató egyik tanulmánya szerint a Huawei gazdasági hatása az európai országok között Magyarországon a legnagyobb, a GDP 0,39%-ára tehető. A vállalkozás 2009-ben telepített először összeszerelést Magyarországra, majd 2013-ban megnyitotta kapuit a Huawei Kínán kívüli legnagyobb ellátó központja, a Europe Supply Center. A központ több mint 50 országba gyárt és szállít Magyarországról távközlési berendezéseket, szervereket, adattárolókat és az Európai Unióban épülő, 5G-s, azaz a legújabb mobilgenerációs hálózatokhoz szükséges eszközöket. Napjainkban a cég közel 2400 embernek biztosít megélhetést és több mint 600 magyar partnerrel áll kapcsolatban. Olyan stratégiai jelentőségű fejlesztésekben vállal szerepet, mint a Szupergyors Internet Program vagy az 5G hálózatépítés. A magyar lakosság 80%-a használja a cég távközlési eszközeit napi kommunikációja során.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény