FőoldalÜzletAz Intel kétmilliárd dollárért vett meg egy izraeli startupot
2020. január 06., hétfő ::

Az Intel kétmilliárd dollárért vett meg egy izraeli startupot

A Habana Labs nevű izraeli technológiai startup cég szakterülete a mesterséges intelligenciát vezérlő mikrochipek fejlesztése

A világ vezető mikroprocesszor-gyártó vállalata, a múlt év legvégén jelentette be az akvizíciót. A Habana továbbra is Izraelben marad független üzleti egységként az eddigi vezetéssel, és úgynevezett programozható mélytanulás-gyorsítókat fog fejleszteni az adatbázisok számára. A két cég együttműködésének új szervezeti modellje hozzáférést biztosít a Habana számára az Intel mesterségesintelligencia-kapacitásaihoz, a szoftverekhez, algoritmusokhoz és kutatásokhoz, ami lendületet adhat a Habanának a termékfejlesztésben. Avigdor Willenz, a Habana elnöke az Intel vezető üzleti tanácsadója lesz.

A Habana Labsot 2016-ban alapította David Dahan és Ran Haluc. A vállalkozás a mesterséges intelligencia segítségével a chipek adatfeldolgozási teljesítményét növeli, s csökkenti energiafogyasztásukat, valamint előállításuk költségeit. A startup cég Izraelben Tel-Avivban és Cezáreában, az Egyesült Államokban San Joséban, Kínában Pekingben és Lengyelországban Gdanskban is működtet helyi egységeket. Világszerte százötven embernek ad munkát. Az Intel Capital, az Intel amerikai chipgyártó cég befektetési ága 75 millió dollárral finanszírozta a Habana Labs indulását.

Izraelben az Intel chipgyártó vállalat a magánszektor legnagyobb munkáltatója, gyárai és fejlesztési központjai vannak, s néhány évvel ezelőtt több mint 15 milliárd dollárért (közel 4500 milliárd forintért) megvásárolta a Mobileye nevű izraeli közlekedéstechnológiai high-tech vállalatot is.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény