FőoldalÜzletHírközlési labort kapott a Puskás
2019. október 04., péntek ::

Hírközlési labort kapott a Puskás

Az NMHH hírközlési labort adományozott a Puskás Tivadar Távközlési Technikumnak. Ez az első szakképzési intézmény, ahol ilyen műhelyt adnak át - mondta Karas Monika, az NMHH elnöke pénteki átadón. A labor felszerelésének együttes értéke hétmillió forint

Karas Monika kiemelte továbbá: 2012-óta 11 egyetemet szereltek fel médialaborral azért, hogy versenyképes technológiát biztosítsanak a jövő távközlési szakembereinek. A technológia mellé a megfelelő szellemi tőke adott, a magyar tehetség, szürkeállomány világhírű - tette hozzá. A labor eszközei optikai hálózatok mérésére, tesztelésére készítik fel a diákokat. Kitért arra, hogy a jövőben távközlési szakemberek nélkül egyre kevesebb dologra lennénk képesek, mivel napról-napra jelennek meg új technológiák. Az optikai hálózatok alkotják majd az 5G hálózatok gerincét, így nagyszabású beruházások várhatóak ezen a területen itthon és világszerte - mondta, hozzátéve: ennek a tudásnak az értéke ezért is felbecsülhetetlen.

Kucsák László, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke megerősítette: a technikum az új felszereléssel még magasabb szinten biztosíthatja kiemelkedő képzését a tanulók számára.

Forrás: MTI

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény