FőoldalÜzletElkészült az USB 3.2 szabvány
2019. március 04., hétfő ::

Elkészült az USB 3.2 szabvány

Még gyorsabb lesz, mint az elődjei, azonban egy kis gond van vele

A már használatos USB 3.0 és 3.1 szabványok is rendkívül gyors adatátvitelre képesek, azonban az új 3.2 specifikáció ezeknél is nagyobb tempóra lesz képes. Az újfajta szabvány legfontosabb ismérve a korábbinál gyorsabb adatátviteli sebesség, amely másodpercenként akár 20 gigabit (vagyis 2500 MB/s) is lehet. Mindez azoknak jöhet igazán jól, akik sok adatot másolnak, hiszen a gyors sebesség miatt a fájlok mozgatása (sokkal) rövidebb idő alatt megy végbe.

Az újfajta technológiát használó első eszközök még idén piacra kerülhetnek – jelentette be az interfészek szabványosításáért felelős testület, az USB Implementers Forum a barcelonai mobil szakkiállításon. Az új USB-szabványt használó első eszközök a laptopgyártók műhelyéből kerülhetnek ki, illetve valószínűleg a személyi számítógépekbe szánt újfajta alaplapoknál találkozhatnak majd velük a vásárlók.

Az új USB-szabvány sajnálatos módon megváltoztatja az egyes technológiák jelzéseit is, ami félreértésekre adhat okot a laikus használók körében. Ugyanis a korábbi 3.0 neve USB 3.2 Gen 1, a 3.1-é USB 3.2 Gen 2, míg az aktuálisan új szabvány pedig USB 3.2 Gen 2x2 jelzéssel fut majd.

A névváltoztatással csak még bonyolultabbá válik a technológiák megkülönböztetése, aminek elsősorban a kevésbé hozzáértők ihatják meg a levét: még jobban oda kell majd figyelni, pontosan milyen csatlakozó is van a megvásárolni kívánt eszközben, hiszen az egyes generációk közti sebességek nagyban eltérnek egymástól.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény