FőoldalÜzletMegjöttek az 1 terabájtos microSD kártyák
2019. február 28., csütörtök ::

Megjöttek az 1 terabájtos microSD kártyák

Tovább folytatódik a memóriakártyák tárkapacitásának elképesztő ütemű növekedése: a Mobile World Congress bejelentették a világ első egy terabájtos microSD kártyáját. Az új világrekordot egyszerre ketten állították fel, ugyanis a Micron és Western Digital SanDisk márkája is ilyen UHS-I microSDXC termékkel rukkolt ki a rendezvényen

Az 1 terás termékekben a legnagyobb bitsűrűséget nyújtó, 96 rétegű QLC fejlesztés dolgozik, ennek köszönhető az új rekord. A 96 rétegű QLC, azaz cellánként négy adatbit tárolására képes lapka 1,33 terabit, vagyis 166 gigabájt nettó tárkapacitással rendelkezik. Szakértők előrejelzései szerint 2021-re a jelenleginek nagyjából másfélszeresére nőhet a 3D NAND lapkák rétegeinek száma. Az idei évet a 96 rétegű fejlesztések határozzák majd meg, jövőre viszont 120 környékére léphet fel a mutató, egy évvel később pedig már a 140-et is meghaladhatja a rétegek száma.

A Western Digital kártyája a gyorsabb, 160 megabájt/másodperces maximális olvasási sebességet tud, míg a Microné csak száz megabájt/másodpercet. A maximális írási sebesség terén viszont a Micron kártyája a jobb 95 megabájt/másodperccel, ami öt megabájt/másodperccel a gyorsabb, mint a Western Digital teljesítménye.

A SanDisk kártya áprilisban jelenik meg, és 449,99 dollárba kerül majd, ami elég drágának tűnik, hiszen 512 gigabájtos elődje csak 199,99 dollár. A Micron kártya ára egyelőre nem ismert, és a megjelenés idejéről is csak annyit lehet tudni, hogy valamikor a második negyedévben várható.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény