FőoldalÜzletAz USA kéri a szövetségeseit, hogy kerüljék a Huawei termékeit
2018. november 30., péntek ::

Az USA kéri a szövetségeseit, hogy kerüljék a Huawei termékeit

Washington a kínai cég eszközeit kiberbiztonsági fenyegetésnek tekinti

A kínai elektronikai cég eszközei használatának elkerülésére kéri az amerikai kormány az Egyesült Államok szövetségeseit - jelentette a Wall Street Journal (WSJ) napilap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. Az amerikai hírszerzés korábban már arra figyelmeztetett, hogy a Huawei és hasonló kínai cégek együttműködnek a kínai kormánnyal, ami fokozza a kémkedés lehetőségét. A WSJ híradása szerint Washingtont különösen az aggasztja, hogy kínai távközlési eszközöket használnak olyan országokban - például Németországban, Japánban és Olaszországban -, amelyekben amerikai katonai bázisok vannak. Amerikai tisztviselők állítólag már fel is vették a kapcsolatot azokkal az Egyesült Államokkal szövetséges országokkal, ahol a Huawei eszközei már széles körben elterjedtek.

Az amerikai titkosszolgálatok az év elején felszólították az amerikaiakat, hogy hagyják a Huaweit, adataik ugyanis így a kínai kormány kémszervezeteinél köthetnek ki. A Huawei erre reagálva alaptalannak nevezte a vádaskodást, hangsúlyozva, hogy a vállalat nem állami, hanem magántulajdonban van. A piacon közben elterjedt, hogy az amerikaiak ezzel csak a Huawei egyik legnagyobb vetélytársát, az amerikai Apple-t szeretnék segíteni. A Huawei-jel szemben kell is a segítség, 2017 nyarán ugyanis már több telefont adtak el világszerte, mint az Apple.

A WSJ forrásai szerint az amerikai kormány a távközlési rendszerek fejlesztését célzó pénzügyi támogatások növelését fontolja azon országok számára, amelyeknél nem terjedtek el a kínai készítésű kommunikációs eszközök.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény