FőoldalÜzletAz FBI nyomoz a Tesla ellen
2018. október 31., szerda ::

Az FBI nyomoz a Tesla ellen

Pedig éppen most kezdtek végre jó hírek jönni a cég felől

A Tesla árfolyama az utóbbi időben eléggé volatilis volt, a Tesla-részvényesek nem unatkoztak. A kalandok tovább folytatódnak: a legfrissebb sajtóhírek szerint az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda vizsgálatot folytat a Tesla cégnél. Az FBI azt gyanítja, hogy a cég irreális termelési tervadatokról adott ki jelentést. A nyomozás tényéről a The Wall Street Journal számolt be pénteken.

A gyanú a 2017-es Tesla Modell 3 szedán típusú kocsik gyártásával kapcsolatban fogalmazódott meg, és már csak azért sem jött jókor, mert a befektetők éppen kezdtek megnyugodni. Hiszen Elon Musk megállapodást kötött a SEC értékpapír-felügyelettel a csalási ügyében, valamint a társaság technológiai fejlesztéseiről is ígéretes bejelentések érkeztek.

Mindez csak két nappal követte azt a céges ünnepnapot, amikor október 24-én váratlanul pozitív, és végre nyereséget tartalmazó riportot közölhetett a társaság. E szerint 2018 harmadik negyedévében 6,82 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el az elektromos autógyártó, amiből részvényenként 2,9 dolláros profit is jut. A tervek egyébként hasonlóan financiálisan pozitívak az utolsó negyedévre is, amelyet főként a megfizethetőbb árú Model 3-nak köszönhet a márka, amelyből egyre többet épít a szinte kielégíthetetlennek látszó kereslet szívóerejének feloldására. A jó hírre akkor a részvényjegyzés 264 dollárról 301 dollárig ugrott.

Korábban a témában

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény