FőoldalÜzletA Western Digital bezárja malajziai merevlemezgyárát
2018. július 25., szerda ::

A Western Digital bezárja malajziai merevlemezgyárát

A malajziai üzem a HDD-k iránti folyamatosan csökkenő igény miatt húzza le a rolót

Lehúzza egyik, Malajziában található merevlemezgyárának rolóját a Western Digital. A Kuala Lumporhoz közeli Petaling Jaya mellett fekvő, közel 100 000 négyzetméteres üzemben jövő év végére állhat le teljesen a termelés. A WDC kézenfekvő okokra hivatkozik indoklásában. A lépés mögött ugyanis a HDD-k iránti csökkenő kereslet áll, az SSD-k folyamatos térnyerésével évről-évre fokozatosan mérséklődik a mechanikus adattárolók iránti igény, amire átszervezésekkel reagálnak az érintett vállalatok.

A Petaling Jaya területén található gyáregység meglehetősen nagy múltra tekint vissza. A komplexumot még 1973-ban nyitotta meg a Western Digital, amelyet ezt követően évekig egyedi félvezetők előállításához használt. A cég csak bő 20 évvel később, 1994-ben töltötte fel merevlemezek összeállításához szükséges gyártósorokkal a csarnokokat, amelyek üzemeltetéséhez a mechanikus meghajtók aranykorában 13 000 embert alkalmazott. Bővítésre legutóbb 2011-ben került sor, amikor mindösszesen 1,2 milliárd dollár értékben egy K+F egység került az üzem mellé, amely jelen állás szerint folytatja működését.

A bezárással kettőre csökken a WDC merevlemezgyárainak száma. A megmaradó két üzem egyaránt Thaiföldön található, a Bang Pa-in mellett egy közel 160 000, Prachinburi területén pedig egy majd 700 000 négyzetméteres gyáregység terül el. A bezárással ugyanakkor még nem hagyja ott Malajziát a Western Digital, amelynek Johorban és Kuchingban található egységeiben a HDD-kben található tányérok megmunkálását végzik, Penangban pedig egy SSD összeszerelő és tesztelő üzem található egy K+F irodával egyetemben.

A jövőben utóbbi helyszín kapja a nagyobb hangsúlyt, a WDC ugyanis azt ígéri, hogy a Malajzia északi részén található komplexum hamarosan egy újabb SSD összeszerelő egységgel bővül. Ezzel együtt a vállalat azt ígéri, hogy a bezárás miatt elbocsátott dolgozók megfelelő mértékű kompenzációt, valamint igény szerint az elhelyezkedéshez szükséges képzést is kaphatnak.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Led technológia

Led technológia

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény