FőoldalÜzletIT-sítették a Rubik-kockát
2018. június 20., szerda ::

IT-sítették a Rubik-kockát

A kirakni képtelenek számára Bluetooth-kapcsolattal látták el a Rubik-kockát

A Rubik-kocka időtállóságának kulcsa, hogy képességektől és tapasztalattól függetlenül nagy figyelmet igényel a kirakása, ráadásul mindig van hova fejlődni benne. Az izraeli Particula játéktervező egy olyan high-tech kocka kifejlesztése mellett döntött, amely Bluetooth adatkapcsolat segítségével kommunikál a játékos okostelefonjával, és valós időben képes követni az kockán végzett összes műveletet.

A cég több legyet ütne egy csapásra: egyrészt a GoCube képes megtanítani az abszolút kezdőknek a kocka kirakásának az alapjait, másrészt pedig az alapvető logikát és trükköket ismerőknek segítene jobbá válni a kockázásában. A keretszoftver mindig érzékeli, hogy a kocka milyen állásban van, és tippeket ad a kirakáshoz. Nagy segítség lesz ez mindenkinek, aki meg akarja érteni a kocka kirakása mögötti logikát, és nem akarja manuálisan bejelölni a 3×3-as kocka mind az 54 színes négyzetét egy erre tervezett keretprogramban.

A tervezők a Kickstarteren 25 000 dollárt kértek a projektre, ehelyett eddig 358 760 jött össze. Ez 15-ször több a szükségesnek tartottnál. Ha nem akarják visszafizetni, akkor még a fejlesztők unokái is bluetooth-os Rubik-kockákat fognak összeszerelni…

A GoCube kétféle változatban lesz elérhető: kampány során 119 helyett 69 dollárért beszerezhető alap változat a kezdők és a haladók számára ideális, míg a GoCube Edge kiadás (159 helyett 89 dollár) a már alapvetően is nagyon profiknak készült, akik versenyszerűen szeretnének kockázni. A kettő közt az a különbség, hogy az Edge változat 0,25 helyett 0,001 másodpercenként küld frissített adatokat a mobilalkalmazásnak, többféle statisztikát képes szolgáltatni, megtekinthetőek offline a statisztikái, továbbá profiknak szánt bajnokságok érhetőek el vele.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény