FőoldalÜzletA Teradyne felvásárolja a MiR-t, az együttműködő autonóm mobil ipari robotok piacvezetőjét
2018. május 08., kedd ::

A Teradyne felvásárolja a MiR-t, az együttműködő autonóm mobil ipari robotok piacvezetőjét

A Teradyne, Inc. részvényesei bejelentették a privát tulajdonban lévő MiR felvásárlását 148 millió dollár értékben. Az összeg további 124 millió dollárral emelkedhet bizonyos kitűzött célok 2020-ig történő teljesítése esetén

A MiR az együttműködő autonóm mobil robotok (AMR-ek) vezető beszállítója ipari alkalmazások számára. Az AMR piac a professzionális robotikai szolgáltatóipar megközelítőleg 1,1 milliárd dolláros, „logisztikai rendszerek” szegmensének feltörekvő kategóriájába tartozik, és várhatóan gyors növekedésre fog szert tenni az elkövetkező évek során.

A MiR az egyelőre még a fejlődési stádiumban lévő, de gyorsan növekvő együttműködő autonóm mobil robotok (AMR-ek) piacának éllovasa. A MiR együttműködő AMR-jei lehetőséget adnak nagy- és kisvállalkozásoknak egyaránt, hogy fokozatosan automatizálják tevékenységeiket, speciális személyzet, vagy a létező munkaterület megváltoztatása nélkül. Ez a tény, a gyors megtérüléssel együtt, egy teljesen úgy automatizációs piacot nyit meg. Thomas Visti, a MiR vezérigazgatója szerint „A Teradyne-hez való csatlakozás lehetőséget ad arra, hogy növeljük tervezési és fejlesztési beruházásainkat annak érdekében, hogy még nagyobb értéket tudjunk nyújtani vásárlóinknak, valamint tovább erősítsük piacvezető pozíciónkat az ipari autonóm mobil robotok területén.” Niels Jul Jacobsen, a MiR stratégiai igazgatója és alapítója hozzátette: „Számomra az elsőszámú cél az, hogy a mobil robotjainkat az egész világ megismerje. Most, hogy a Teradyne lett a tulajdonosunk, erős támogatást fogunk kapni ahhoz, hogy biztosítsuk a MiR folyamatos növekedését a globális piacon.”

A MiR 2017-ben nyereséges volt 12 millió dolláros éves bevételével, ami több mint a triplája a 2016-os bevételnek. 2018 első negyedévében 5 millió dollárért értékesítettek.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény