FőoldalÜzletAz Intel hardveresen védené a processzorait
2018. március 26., hétfő ::

Az Intel hardveresen védené a processzorait

Az év második félében jönnek azok a Core és Xeon CPU-k, amelyek hardveres védettséget garantálnak a Spectre és a Meltdown résekkel szemben

Nem sokkal azután, hogy a Spectre és a Meltdown sebezhetőségekre fény derült, az Intel szoftverfrissítéseket adott ki a rések befoltozására. Sokáig probléma volt ezek minőségével és stabilitásával, de az ötlet az volt, hogy a PC-ket és szervereket megvédjék, és a kártevők ne fertőzhessék meg a rendszert, ne lophassanak adatokat.

A problémák kiküszöbölése érdekében az Intel bejelentette, hogy úton vannak az első olyan processzorok, amelyek már hardveresen is védettek a sebezhetőségekkel szemben. Az új, szintén nyolcadik-generációs Core processzorok és a következő-generációs Xeon chipek (Cascade Lake) az idei év második felében jelennek meg.

Ugyan a Spectre egyes variánsát nem érintik a hardverszintű módosítások, azonban a vállalat az ilyen jellegű támadásokkal szemben továbbra is szoftveresen védi meg a lapkáit.

Az új CPU-k érkezése persze nem jelenti azt, hogy mindenkinek le kell cserélnie a PC-jét. Az Intel azt mondja, hogy az elmúlt 5 év minden termékéhez adott már ki mikrokód-frissítést.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény