FőoldalÜzletTávozna Magyarországról a Telenor?
2018. január 26., péntek ::

Távozna Magyarországról a Telenor?

A Telenor Magyarország is része lehet annak a tranzakciónak, amellyel a norvég Telenor távozna a régiónk piacairól

Sajtóértesülések szerint jelenleg a bolgár, szerb és montenegrói érdekeltségek eladására fókuszál a távközlési cég, ám a pletykában a magyar vállalat neve is előkerült. A Telenor lehetséges kivonulásáról szóló cikket eredetileg a bolgár Novinite hírügynökség jegyzi. Ők állítólag bennfentesektől tudták meg, hogy a norvég szolgáltató egy amerikai befektetési alappal tárgyal a három kisebb leányvállalata, a bolgár, szerb és montenegrói cégek eladásáról. Ezek a cégek a Telenor globális bevételének alig 6 százalékát adták 2017 első 9 hónapjában. Az eladási ár a pletykák szerint 2 milliárd euróra rúg.

A Novonite azonban a magyar leányvállalatot is megemlíti, hogy az is része lehet a csomagnak. Ezt a feltételezést részben az táplálja, hogy a Magyarország, Bulgária, Szerbia és Montenegró egyaránt Alexandra Reich, a Telenor Magyarország vezérigazgatója alá tartozik. A magyar leányvállalattal pedig az eladásra kínált csomag is jóval értékesebb lenne. Az is a távozás jele lehet, hogy a Telenor Magyarország az elmúlt hat évben 331 milliárd forint osztalékot fizetett a norvég anyavállalatnak, és a hazai vállalat alig tud növekedni.

Érdekes egybeesés ugyanakkor, hogy az állami mobilszolgáltató ötlete éppen most került elő újra. Mint az erről szóló tudósításunkban írtuk, az elképzelés megvalósítása alapvetően kétféle módon lehetséges: új piaci szereplő létrehozása vagy valamelyik meglévő felvásárlása. Ez utóbbi lehetne a Telenor.

A Telenor Magyarország nem kommentálta a piaci pletykát.

Korábban a témában

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény