FőoldalÜzletSci-fibe illő az orosz katonák új harci öltözete
2017. október 20., péntek ::

Sci-fibe illő az orosz katonák új harci öltözete

Egyetlen probléma maradt már csak: hogyan lássák el energiával?

Újabb részletek derültek ki arról az orosz katonai ruházatról, amelyben inkább robotokra hasonlítanak a hadsereg emberei: 59 különböző elektronikai eszközt szerelnek rájuk. Azonban a legnagyobb problémára továbbra is az energiaellátás.

Az Oroszországban kifejlesztett exoszkeletonokban úgy festenek a katonák, mintha a Star Wars-filmekből léptek volna elő. Az orosz különleges katonai ruhát korábban már bemutatták, kívülről már ismerős a szakembereknek (hasonlót az Egyesült Államokban is terveznek építeni).

Most egy orosz kormányhoz köthető internetes oldalon több részletre is fény derült az új exoszkeletonnal kapcsolatban. A Tass információ szerint 59 eszközzel lesz ellátva a katonai ruházat. Kiderült például, hogy a sisak okosszemüveges funkcióval rendelkezik: egy golyóálló kijelzőről van szó, amely információkat vetít a sisak belsejére a katonáknak. Oleg Szaljukov, a ruházat tervezője szerint az öltözetnek egy olyan óra is a része, amely sugárzás, elektromos impulzusok és nukleáris robbanás esetén is működik. A ruházat folyamatosan figyeli a viselője egészségi állapotát, így a parancsnokok minden problémáról azonnal értesülnek.

A exoszkeletonokat gyártó Rosztek 2022-ben jönne ki a végleges változattal. Nem kell ahhoz szakértőnek lenni, hogy felmerüljön a kérdés: miért kell ilyen sokáig várni? Azért mert ennyi eszköz villamos energiával való ellátása, az akkumulátorok töltése nem egyszerű feladat. Az oroszok most arra várnak, hogy a gyorsan tölthető akkumulátorok elérjék a katonai alkalmazásokhoz szükséges megbízhatósági szintet…

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény