FőoldalÜzletA Bosch logisztikai központot hoz létre Hatvanban
2017. július 14., péntek ::

A Bosch logisztikai központot hoz létre Hatvanban

Az új központ felteszi Magyarországot a legújabb digitális fejlesztések térképére – fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

A közép-európai térségben egyedülálló, teljes egészében a legmodernebb, digitális technológiákra épülő logisztikai központot hoz létre a Bosch Hatvanban - jelentette be Szijjártó Péter a német iparvállalat vezetővel Stuttgartban folytatott tárgyalásai után. A tárcavezető szerint a német Bosch iparvállalat úgy tekint Magyarországra, mint a jövő digitális technikáinak egyik legfontosabb fejlesztési helyszínére. Ennek megfelelően a Bosch Hatvanban olyan digitális, logisztikai központot épít, amely a legújabb ipari technológiákkal lesz felszerelve. Szijjártó Péter hangsúlyozta, azok az országok és vállalatok lesznek sikeresek, amelyek élen járnak a digitális technológiai fejlesztésekben.

A 17 milliárd forintos beruházással 250 új munkahely jön létre. Az építkezés napokon belül megkezdődik és jövő február végére fejeződik be. A digitális technológiák fejlesztésében és az új megoldások alkalmazásában a világ vezetői közé tartozó vállalat magyarországi egyetemekkel is kutatás-fejlesztési együttműködésre készül.

A 15 ezernek munkát adó Bosch a legtöbb embert foglalkoztató külföldi termelő vállalat Magyarországon.

A Bosch honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény