FőoldalÜzletÉszak-Koreának is van okostelefonja
2017. június 30., péntek ::

Észak-Koreának is van okostelefonja

Természetesen az iPhone-ra hasonlít

Észak-Korea ismét bebizonyította, hogy az átkos nyugatot mindenben utol tudják érni, sőt... Most éppen egy saját okostelefont fejlesztettek ki, melyet a hivatalos állami médiában be is mutattak. A mobilt Jingallae 3-nak nevezik és csak egy kis szépséghibája van: nagyon hasonlít valamire. Ráadásul nem is egy újabb típusú, dizájnú okostelefont koppintottak le, hanem egy régi iPhone-t vettek alapul.

Ezzel szemben a büszke DPRK Today nevű észak-koreai lap azt állítja hogy a mobilt teljes egészében helyben fejlesztették és gyártották. Minden helyi benne, a hardver és természetesen az appok is. Ugyanakkor feltételezik, hogy a külseje ellenére valószínűleg egy erősen módosított Android fut rajta. Nagyjából ennyit tudni a telefonról, a többi specifikáció rejtve maradt. Észak-Korea egyébként már 2010-ben közzétette, hogy beindította a mobiltelefon gyártást.

Nem ez az első eset, hogy Észak-Koreában lemásolnak valamit. Néhány éve a Vöröscsillag néven futó operációs rendszert sikerült úgy alakítgatni, hogy az az Apple OS X-ére hasonlítson.

Forrás

Korábban a témában

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény